ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα σετ μακριά...

Ο Τσονγκά ανέτρεψε τα σε βάρος του δεδομένα και επικράτησε με 3-2 σετ επί του Παγδατή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Κοντά σε μια τεράστια νίκη έφτασε ο Μάρκος Παγδατής στο παιχνίδι με τον Τζο Ουιλφρίντ Τσονγκά, όμως αν και προηγήθηκε 2-0, ηττήθηκε με 3-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του «Roland Garros». Κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στο Νο7 του κόσμου, αλλά στο τέλος δε μπόρεσε να κλείσει το ματς και το έχασε.

Ο αγώνας

Με πολύ καλό σέρβις εκατέρωθεν ξεκίνησε ο αγώνας στα πρώτα game, με το σκορ στο 2-2. Ο Μάρκος ήταν ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει σε break για το υπέρ του 3-2, ενώ επέστρεψε από 0-40 που έχανε στο επόμενο game για να προηγηθεί με 4-2. Όμως ο Τσονγκά αντέδρασε και μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 4-4 και το σετ πήγε σε tie break. Μετά από μεγάλη μάχη, ο Μάρκος επικράτησε με 8-6 και έκανε το σετ δικό του.

Ο Τσονγκά ξεκίνησε δυνατά και έκανε break στο πρώτο κιόλας game του δεύτερου σετ, όμως έδειξε για άλλη μια φορά ο Παγδατής πνευματικά έτοιμος. Απάντησε σχεδόν άμεσα ισοφαρίζοντας 2-2 και κατάφερε να σπάσει για δεύτερη φορά στο σετ το σέρβις του αντιπάλου του για να κατακτήσει και το δεύτερο σετ με 6-3.

Ο ρυθμός του Τσογνκά άλλαξε στο τρίτο σετ και κυριάρχησε στο παιχνίδι μετά το 3-0 που προηγήθηκε. Χωρίς να μπορέσει να τον απειλήσει ο Παγδατής, έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Η ψυχολογία γύρισε, ο Γάλλος βρήκε ρυθμό στα χτυπήματά του και είχε πια το πάνω χέρι. Ο Μάρκος όμως πάλεψε το τέταρτο σετ, κατέγραψε αρκετά επιτυχημένα drop shots που εκνεύρισαν το Τσονγκά, όμως στο τέλος υπέκυψε με 6-2.

Πλέον το παιχνίδι μεταφέρθηκε να κριθεί στο πέμπτο σετ, με τον Τσονγκά να ξεκινά με το μομέντουμ υπέρ του και με break προηγήθηκε 2-0. Ο Κύπριος τενίστας πάλεψε για να επανέλθει όμως ποτέ δεν το κατάφερε με αποτέλεσμα να ηττήθηκε με 6-2 και 3-2 στα σετ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση