ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:27
 

Ανόρθωση: Το σύστημα και ο «εγκλωβισμός» του 2013

Η απουσία εναλλακτικών λύσεων στη γραμμή κρούσης είναι αντικείμενο συζήτησης

Newsroom 24sports

Στα φιλικά προετοιμασίας που έγιναν τόσο στην Βουλγαρία, όσο και στην Κύπρο, ο Ρόνι Λέβι έδειξε ότι έχει έντονα στο μυαλό του το σχηματισμό 4-4-2 με την επιστράτευση τόσο του Νίκα Κατσαράβα, όσο και του Μίχαλ Ντούρις. Η τακτική αυτή δεν είναι άγνωστη στον Ισραηλινό τεχνικό μιας και την εφάρμοσε και πέρσι με το ανακάτεμα της τράπουλας με τους Άλβες, Καμαρά και Σισέ, αλλά και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» μονιμοποιώντας τότε τους Γιάν Ρέζεκ και Μπάρακ Ινζχάγκι στη βασική εντεκάδα.

Μάλιστα πριν μια εξαετία, ο Ρόνι Λέβι, σε αντίθεση με τα τωρινά δεδομένα, είχε το υλικό ώστε να μπορέσει να ξεκουράζει τον Τσέχο και τον Ισραηλινό καθώς στο ρόστερ ήταν και ο Γιαννάκης Οκκάς, αλλά και ο Εμίλ Ζούλα. Αυτό που «πόνεσε» την ομάδα της Αμμοχώστου σε βάθους χρόνου, ήταν η αδυναμία των ρεζέρβων να αντικαταστήσουν τις βασικές μονάδες, αλλά και το ντεφορμάρισμα του Τόνι Κάλβο ο οποίος αγωνιζόταν ως δεξιός μέσος.

Φέτος, ο Ισραηλινός τεχνικός δεν φαίνεται να έχει αξιόπιστη λύση πίσω από τους Μίχαλ Ντούρις και Νίκα Κατσαράβα, ωστόσο φαίνεται να θεωρεί πολυτέλεια να κρατήσει κάποιον εκ των δύο στον πάγκο. Από την άλλη πλευρά, ένας σχηματισμός 4-4-2 καθιστά δύσκολη την ενσωμάτωση του Ρούμπεν Ράγιο στη μεσαία γραμμή, ενώ η χρήση του στα άκρα της επίθεσης, οδηγεί σε μια ατέρμονη συζήτηση.

Ο κίνδυνος «εγκλωβισμού» στο ρόστερ σε συνάρτηση με τον τακτικό σχηματισμό, είναι ορατός και η αντιμετώπισή του άμεσα, θα γλυτώσει από κόστος σε βάθος χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Ανόρθωση: Τελευταία Ενημέρωση

X