ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ - ΕΝΠ 3-0: Πάει φορτσάτος Λεμεσό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε άνετα την Ένωση με 3-0 και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην Ένωση να γίνει επικίνδυνη. Τα γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας πέτυχαν οι Μοράις, Γιαννιώτας και Καβενάγκι. Αποχώρησαν τραυματίες από το παιχνίδι οι Αντωνιάδης και Αλεξάνδρου.

Ο Γιώργος Μερκής πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Λεμεσιανού αμυντικού στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ένωση με ένα γρήγορο γκολ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 5ο λεπτό με τον Καβενάγκι όμως το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός ήταν άστοχο. Οι παίκτες της Ένωσης αμύνονταν μαζικά και δυσκόλεψαν αφάνταστα το έργο των «γαλαζοκιτρίνων».

Στο 20ο λεπτό ο Καβενάγκι σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Σαντίνι βρισκόταν σε σωστή θέση και απόκρουσε τη μπάλα. Στο 27’ ο Αντωνιάδης έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή όμως ο Βαλλιάνιος έδιωξε τη μπάλα προ του Σωτηρίου. Η πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 32ο λεπτό. Ο Βούκσεβιτς έκανε το πλασέ όμως ο Πάρντο ήταν σε σωστή θέση και απόκρουσε με τα πόδια. Όλο το «ζουμί» του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με το Νούνο Μοράις. Ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή, προσπάθησε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας ο Καβενάγκι όμως δεν τα κατάφερε. Η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα από τα πόδια του Πορτογάλου. Δυο λεπτά αργότερα η ομάδα της Λευκωσίας κέρδισε πέναλτι σε χέρι που έκανε το Σίλβα. Ο Καβενάγκι ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έριξαν στροφές στο 2ο ημίχρονο. Αντίθετα, πίεσαν και έψαξαν ένα 3ο γκολ. Η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη όμως δημιουργήθηκε από την Ένωση. Στο 48ο λεπτό ο Μπασόφ πλάσαρε μέσα από την περιοχή όμως ο Πάρντο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 3ο γκολ στο 63ο λεπτό με το Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης έπιασε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαντίνι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας ένα τέταρτο γκολ όμως δεν κατάφεραν να το πετύχουν. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Κετσπάγια να παίρνει μια πανάξια νίκη με 3-0.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης (33’ Αλεξάνδρου (69’ Μερκής)), Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου, Καβεβνάγκι (65’ Εφραίμ).

ΕΝΠ: Σαντίνι, Σίλβα, Πάρπας (79’ Χατζηαντρέας), Μπασόφ (69’ Γιωρκάτζιης), Βούκσεβιτς, Κοσμά, Παπαδόπουλος, Μπόγιοβιτς, Σβόγιτς, Βαλλιάνος, Φροξυλιάς (46’ Τσιακλής)

Κίτρινες κάρτες: Αντωνιάδης (4η), Σωτηρίου – Σίλβα (6η), Φροξυλιάς (4η), Σβόγιτς, Μπόγιοβιτς, Μπασόφ, Γιωρκάτζιης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση