ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ο Καρλάο και οι άλλοι…

Χαλάει η πετυχημένη συνταγή στην άμυνα, υπάρχουν όμως λύσεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Απομένουν τρεις προπονήσεις, μέχρι το κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής στο ΓΣΖ. Λογικά, δύσκολα θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα για τον Καρλάο και από τη στιγμή που μέχρι και χθες δεν ήταν σε θέση να επανέλθει σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Είναι γνωστό, άλλωστε, το ιστορικό του ποδοσφαιριστή, σε τέτοιου είδους τραυματισμούς, όπως ξεκάθαρο είναι, πως προτιμότερη αποτελεί μια επιλογή ποδοσφαιριστή απόλυτα υγιή και αγωνιστικά έτοιμου, παρά το ρίσκο μιας υποτροπής σε τραυματισμό και μιας αναγκαστικής αλλαγής, ειδικά σε ένα κρίσιμο ντέρμπι όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ.

Από τη μέρα… καθιέρωσης του Καρλάο στο αριστερό άκρο της άμυνας, μετά τις προσθήκες των Μιλάνοφ και Μερκή, με υγιείς και διαθέσιμους τους Αμορίν και Αστίθ, αλλά και με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει μια πολύ καλύτερη εικόνα, σε σχέση με προηγούμενες περιόδους στη φετινή αγωνιστική χρονιά. Σαφώς και θα αποτελεί πλήγμα, η προδιαγραφόμενη απουσία του Βραζιλιάνου αμυντικού από τον αγώνα της Κυριακής, ωστόσο, το ΑΠΟΕΛ δεν πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό.

Λύσεις υπάρχουν και αναλόγως του πλάνου και της τακτικής, της προσπάθειας να εξουδετερωθεί ο αντίπαλος, ο Τιμούρ Κετσπάγια καλείται να επιλέξει την καταλληλότερη. Απ’ εκεί και πέρα, το ντέρμπι δεν θα κριθεί από την παρουσία ή όχι μόνο του Καρλάο. Οι πιθανότητες του ΑΠΟΕΛ να φύγει από τη Λάρνακα με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, δεν θα εξαρτηθούν μόνο από το ποιος ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σαφώς καλύτερη η κατάσταση, με τα αγωνιστικά προβλήματα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μην ξεχνάμε όμως, πως το ΑΠΟΕΛ μπόρεσε να αντεπεξέλθει, έμεινε όρθιο και ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε ανάλογα δύσκολα παιγνίδια – ντέρμπι, όταν το ιατρικό δελτίο περιλάμβανε πολύ περισσότερα ονόματα βασικών ποδοσφαιριστών.

Έχοντας αρκετές, ποιοτικές επιλογές, στο ρόστερ, η τεχνική ηγεσία βρήκε λύσεις σε αρκετές αγωνιστικές και με απουσίες που πλησίασαν κάποτε διψήφιο αριθμό. Έτσι αναπληρώθηκαν κατά καιρούς δύο και τρεις απουσίες στην άμυνα, με τον ίδιο τρόπο καλύφθηκε, για μεγάλο χρονικό διάστημα, το κενό σημαντικών ποδοσφαιριστών, όπως οι Εφραίμ και Ντε Βινσέντι, ανάλογα βρίσκει λύσεις το ΑΠΟΕΛ εδώ και αρκετές εβδομάδες, στην απουσία του πρώτου σκόρερ, της ποιοτικότερης του επιλογής στην επίθεση, του Φερνάντο Καβενάγκι.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, που θα αγωνιστεί σε αυτό το ντέρμπι, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και σαν σύνολο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να ανταποκριθεί, στην πιο δύσκολη ίσως αποστολή, από όσες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Κόντρα στο βασικό και ποιοτικότερο αντίπαλο, στη διεκδίκηση του τίτλου, πολλά πράγματα από πλευράς ΑΠΟΕΛ πρέπει να λειτουργήσουν σωστά, προκειμένου η αποστολή να επιτευχθεί, ο στόχος της νίκης να υλοποιηθεί και ο δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου να ανοίξει διάπλατα…

Ευκαιρία σε Γιαννιώτα

Στον Ολυμπιακό σκοπεύουν να δώσουν στον Γιάννη Γιαννιώτα μία δεύτερη ευκαιρία και θα τον επαναφέρουν στο ρόστερ, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας στην Ελλάδα, που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της ομάδας του Πειραιά.

Δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα ο Γιάννης Γιαννιώτας και έτσι ο 23χρονος άσος έφυγε δανεικός για τον ΑΠΟΕΛ. Οι εμφανίσεις του στην χώρα μας είναι θετικές και όπως γράφει σήμερα το «Φως», στο Λιμάνι σκέφτονται σοβαρά να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στον 23χρονο εξτρέμ, αφού πρόθεση είναι να δυναμώσει κι άλλο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και στη βασική σύνθεση της ομάδας.

Έτσι, όπως σημειώνουν τα Ελλαδικά ΜΜΕ ο Γιαννιώτας θα μπει ξανά το καλοκαίρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, παίρνοντας κάποιο σημαντικότερο ρόλο προκειμένου να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση