ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ιδιαιτερότητες…

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εκτός οι Ντε Βινσέντι και Γιαννιώτας, ανέτοιμος ακόμη (για το αρχικό σχήμα) ο Καβενάγκι και με ερωτηματικό ο Μιλάνοφ, που επιστρέφει από τη Βουλγαρία με ίωση. Αναγκαστικά για τον Τιμούρ Κετσπάγια, εντεκάδα που κερδίζει αλλάζει, όχι όμως και το ζητούμενο στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει το ΑΠΟΕΛ στο συν έξι από τη δεύτερη θέση και τη βασική αντίπαλο στη διεκδίκηση του τίτλου και μπροστά από ένα ακόμη καθοριστικό ντέρμπι. Μια αναμέτρηση κόντρα σε μια ομάδα η οποία πριν τη διακοπή έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, μια ομάδα που έφυγε με τη νίκη στην προηγούμενη επίσκεψη της στο ΓΣΠ, κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα την οποία πολύ δύσκολα κέρδισε η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πριν από ένα περίπου μήνα στο Τσίρειο και την οποία θα αντιμετωπίσει ξανά την ερχόμενη Τετάρτη και πάλι στο ΓΣΠ, αυτή τη φορά στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου.

Είναι γι’ αυτό που το ντέρμπι του Σαββάτου, πέρα από το δεδομένο βαθμό δυσκολίας, παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για το ΑΠΟΕΛ.

Πρώτα και κύρια, για την προσπάθεια της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια να διευρύνει το νικηφόρο της σερί και σε μια τέτοια περίπτωση να διατηρήσει (τουλάχιστο) τη διαφορά των έξι βαθμών. Στόχο τον οποίο καλείται να υλοποιήσει το ΑΠΟΕΛ, παρά τη σημαντική απουσία δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό συνεισφοράς στις συνεχόμενες επιτυχίες τους δύο τελευταίους μήνες. Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που διαφαίνεται πως ούτε και αυτή την αγωνιστική, θα είναι σε θέση να επιστρέψει και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας ο πρώτος της σκόρερ Φερνάντο Καβεναγκι.

Είναι ακόμη και η αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου. Ο Απόλλωνας έρχεται στη Λευκωσία με την καλή ψυχολογία των τελευταίων του επιτυχιών, την άνοδο του στην τρίτη και προνομιούχο θέση και ασφαλώς το συναίσθημα ότι μπορεί να πετύχει το στόχο του στο ΓΣΠ, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα άλλαξαν βέβαια πολλά, κυρίως στο ΑΠΟΕΛ, η ψυχολογία ωστόσο, πολλές φορές σε τέτοια ντέρμπι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Λογικά ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη (6/4) δεν θα πρέπει να επηρεάσει. Το ΑΠΟΕΛ κυνηγά και τους δύο στόχους, αυτή τη στιγμή προέχει το πρωτάθλημα και μόνο η νίκη το Σάββατο εξυπηρετεί το σκοπό. Με το καλό ο στόχος να επιτευχθεί και χρόνος υπάρχει πολύς μέχρι την επόμενη αναμέτρηση για τον Απόλλωνα, για σκέψεις, πλάνα και τακτική ενός (πρώτου) αγώνα κυπέλλου.

Ιδιαιτερότητα η οποία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, από το βράδι του Σαββάτου και μετά και με απαραίτητη προϋπόθεση το ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη, το γεγονός πως η ΑΕΚ αγωνίζεται την Κυριακή, σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια.

Ενδεχόμενη νίκη του ΑΠΟΕΛ, ασφαλώς και δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση στην ομάδα που ακολουθεί στη βαθμολογία και γνωρίζει πως με απώλεια η απόσταση μεγαλώνει…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση