ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ακόμη δεν τον είδαμε…

Ο Σουηδός, αν τελικά θα αποκτηθεί, αποτελεί επιλογή του Τόμας Κρίστιανσεν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η σημερινή μέρα θα δείξει αν τελικά ο Ματίας Ράνεγκι θα βάλει υπογραφή και θα φορέσει τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, η αλήθεια είναι πάντως, πως υπήρχαν προσδοκίες για μια πιο «ηχηρή» μεταγραφή στη καίρια θέση του επιθετικού.

Από τη μία ο περσινός κάτοχος της θέσης αυτής, Φερνάντο Καβενάγκι, η καθυστέρηση στην εξεύρεση επιθετικού, η οποία παρέπεμπε στην καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση ενός ονόματος εγνωσμένης αξίας και από την άλλη το στοιχείο της υπερβολής που έκανε λόγο για μεταγραφή επιθετικού από το πάνω ράφι, μεταγραφής «βόμβας», υπέρβασης και ποδοσφαιριστή που θα κάνει μόνος τη διαφορά και το κυριότερο θα… στείλει το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους, του Τσιάμπιονς Λικ φυσικά.

Απ’ όλα αυτά, τίποτα δεν είναι ο Ματίας Ράνεγκι, στα χαρτιά όμως. Το όνομα του δεν προκαλεί ενθουσιασμό, το βιογραφικό του δεν παραπέμπει σε… μεγάλη μεταγραφή και σίγουρα στο αεροδρόμιο κανείς δεν σκέφτηκε να τον υποδεχθεί, πέρα από τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ. Στα χαρτιά όμως, γιατί στο γήπεδο μπορεί άλλα να αποδειχθούν, όπως πολλές φορές άλλα διαβάζουμε και ενθουσιαζόμαστε και μετά… ανώμαλα προσγειωνόμαστε.

Ακόμη και στις τελικές επαφές προκύπτουν απρόοπτα και ίσως αχρείαστες τελικά να αποδειχθούν οι εκτιμήσεις για ένα ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακόμη δεν ανήκει στο ΑΠΟΕΛ. Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει. Ακόμη δεν είδαμε, τον Ματίας Ράνεγκι και… αποτυχημένο το βγάλαμε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι!

Πρώτο και πιο σημαντικό. Ο Σουηδός, αν τελικά θα αποκτηθεί, αποτελεί επιλογή του Τόμας Κρίστιανσεν, του προπονητή που το ΑΠΟΕΛ επέλεξε και εμπιστεύτηκε να υλοποιήσει τους στόχου της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αν μη τι άλλο, ας δοθεί πίστωση χρόνου στο Δανό τεχνικό να παρουσιάσει το δείγμα της δουλειάς και των επιλογών του και αυτό ισχύει για όλες τις μεταγραφές.

Ο προπονητής έκρινε, πως με βάση τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, τον τρόπο παιγνιδιού του ΑΠΟΕΛ φέτος και πολύ πιθανό τους άλλους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, πως στο σύνολο ταιριάζει και καλύπτει τις ανάγκες ο Ματίας Ράνεγκι, όπως προηγουμένως ίσχυσε για τον Μπρεσάν και τον Ορλάντι, όπως ανάλογα θα ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι. Ας περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα, στον αγωνιστικό χώρο.

Στοιχείο που έκανε τον Τόμας Κρίστιανσεν να ξεχωρίσει στα πρώτα δύο χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο ήταν και οι επιλογές ποδοσφαιριστών, έστω με πρωταγωνιστικό ρόλο στο τομέα αυτό από τον πρώην συνεργάτη του Τσάβι Ρόκα. Άλλο ΑΕΚ και άλλο ΑΠΟΕΛ, ας μην θεωρούμε όμως εκ των προτέρων πως δεν έχει αντιληφθεί τη διαφορά αυτή ο Δανός τεχνικός.

Σαφώς και ποδοσφαιριστές κλάσης (και κόστους) ανάλογης των Καβενάγκι, Τζιμπούρ, Αίλτον και πάει λέγοντας, μειώνουν το ρίσκο και τον κίνδυνο αποτυχίας, τίποτα όμως δεν αποκλείει την επιτυχία μιας μεταγραφής, έστω από το πιο κάτω ράφι. Στο ποδόσφαιρο και σε κάθε ομάδα ξεχωριστά, πολλά μετρούν, πολλές λεπτομέρειες αποδεικνύονται σημαντικές και καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία μιας μεταγραφής, ανεξαρτήτως βιογραφικού και κόστους.

Το ΑΠΟΕΛ επέλεξε πέρσι το καλοκαίρι ποδοσφαιριστές πολύ πιο γνωστούς από τον Ματίας Ράνεγκι και με εξαίρεση τον Φερνάντο Καβενάγκι δεν δικαιώθηκε για τις επιλογές του και δεν απόσβεσε το κόστος των μεταγραφών αυτών.

Δεν σημαίνει πως αν την ίδια τακτική ακολουθήσει και φέτος θα έχει το ανάλογο (άσχημο) αποτέλεσμα, ούτε μια επιλογή πιο κάτω διαλογής (θεωρητικά πάντα) εξυπακούει και μεγαλύτερη επιτυχία. Το θέμα έχει να κάνει με τη σωστή αξιολόγηση, αναγκών και δυνατοτήτων και την κατάλληλη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη πολύ περισσότερα δεδομένα και όχι μόνο το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή.

Απ’ εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει. Οι επίσημες υποχρεώσεις δεν αργούν και ας περιμένουμε το δείγμα του πιο αξιόπιστου κριτή, του αγωνιστικού χώρου…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X