ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Με το μυαλό στον Πιέρο…

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ιατρικής ομάδας της εθνικής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Χωρίς κανονική προπόνηση από τη Δευτέρα και μέχρι χθες βράδι, η λογική λέει πως σχεδόν αδύνατο είναι για τον Πιέρο Σωτηρίου να προλάβει τον αυριανό αγώνα της εθνικής κόντρα στην Ελλάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Είναι ακόμη και το… ύπουλο τέτοιων τραυματισμών, αφού ένα λάθος, μια λανθασμένη εκτίμηση εύκολα μπορεί να προκαλέσει μια υποτροπή, μια επιδείνωση της κατάστασης με πολύ χειρότερες τις συνέπειες για τον αθλητή – ποδοσφαιριστή και στην προκειμένη περίπτωση τον Πιέρο Σωτηρίου. Πολλές φορές μάλιστα, το λάθος προέρχεται από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, θεωρώντας ο ίδιος έτοιμος να αγωνιστεί, σε συνδυασμό με τη θέληση του και αναλόγως κινήτρων ή κρισιμότητας για τον εκάστοτε αγώνα. Και η αυριανή αναμέτρηση Ελλάδας – Κύπρου, είναι αγώνας με ιδιαιτερότητες και κίνητρα για κάθε ποδοσφαιριστή…

Την περασμένη Κυριακή, αν και χωρίς άλλη επιθετική επιλογή στο φύλλο αγώνος, η ιατρική ομάδα και η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, έκριναν πως ο ποδοσφαιριστής ήταν προτιμότερο να μην αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, φοβούμενοι προφανώς περαιτέρω και πιο σοβαρή ζημιά και πατά το γεγονός πως μεσολαβούσαν δύο εβδομάδες μέχρις τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Είναι γι’ αυτό που η κάθε επίσημη ενημέρωση για την πορεία της προετοιμασίας της εθνικής στην Ελλάδα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον ΑΠΟΕΛ, ως προς την εξέλιξη της κατάστασης του Πιέρου Σωτηρίου, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που και ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Και μέχρι στιγμής, φυσιολογικά και αναμενόμενα ο Πιέρος Σωτηρίου απέχει του κανονικού προγράμματος προπόνησης της εθνικής. Με βάση τα δεδομένα αυτά, λογικά θα απέχει και του αυριανού αγώνα.

Απ’ εκεί και πέρα, Σάββατο απόγευμα και αφού προηγηθεί το πρωί μια προπόνηση – αποθεραπεία, η αποστολή της εθνικής αναχωρεί για τη Βοσνία. Άλλη μια προπόνηση θα υπάρξει την Κυριακή, πριν το επόμενο αγώνα το βράδι της Δευτέρας και την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ιατρικής ομάδας της εθνικής, ούτε και αμφιβολία ως προς την προστασία του ποδοσφαιριστή αν η αβεβαιότητα ως προς την αγωνιστική του ετοιμότητα συνεχίσει να υφίσταται. Την ίδια ώρα όμως και ειδικά αν η κατάσταση του προβλήματος του δεν παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, σαφώς και χάνεται πολύτιμος χρόνος για την αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή, χρόνος που θα μπορούσε να κερδηθεί, αν ο Πιέρος Σωτηρίου βρισκόταν στην Κύπρο.

Η εθνική πρέπει να τίθεται υπεράνω σωματειακών συμφερόντων και ο ΑΠΟΕΛ έχει να λέει τα τελευταία χρόνια για την συμβολή του, με βάση τους διεθνείς που διαθέτει, στην προσπάθεια της Κύπρου στις τελευταίες προκριματικές διοργανώσεις.

Μακάρι ο Πιέρος Σωτηρίου να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και να μπορέσει να βοηθήσει, αν όχι στον αυριανό αγώνα, στην αναμέτρηση της Δευτέρας κόντρα στη Βοσνία.

Και την ίδια ώρα, μακάρι ο ΑΠΟΕΛ από την ερχόμενη εβδομάδα να μην ψάχνει για επιθετικές επιλογές, έχοντας (ξανά) να δώσει τρεις σημαντικούς αγώνες σε διάστημα οκτώ ημερών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση