ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Το καθοριστικό τριήμερο

Πολύ πιο σημαντική η περίπτωση του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ευχής έργο θα αποτελούσε, αν η διακοπή τόσο του πρωταθλήματος όσο και της σειράς των αγώνων στο Γιουρόπα Λικ, έδινε την ευκαιρία στο σύνολο των παικτών του ΑΠΟΕΛ για ξεκούραση, Ειδικά αν υπολογίσει κάποιος το πρόγραμμα συνεχόμενων αγώνων που ακολουθεί, εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και τα υφιστάμενα προβλήματα τραυματισμών.

Με αφετηρία σήμερα, ακολουθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και επαναρχίζουν οι προπονήσεις, ένα καθοριστικό τριήμερο. Καθοριστικό για όσους έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, μετά τις μαζεμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις των προηγούμενων εβδομάδων. Ειδικά για όσους έχουν ήδη «φορτώσει» στα πόδια τους πολλά αγωνιστικά λεπτά.

Καθοριστικό και για τους Ιγκόρ Ντε Καμάργκο και Αντρέα Ορλάντι. Παροπλισμένοι και οι δύο τις τελευταίες εβδομάδες, θα είναι οι μόνοι που θα συνεχίσουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους αυτές τις μέρες και με μοναδικό ρεπό κατά το τριήμερο αυτό της Κυριακής. Η επαναξιολόγηση της κατάστασης τους, με την επανέναρξη των προπονήσεων, κρίνεται σημαντική, ως προς τη δυνατότητα τους να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.

Πολύ πιο σημαντική η περίπτωση του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, τόσο μετά το ερωτηματικό που κουβαλά ο Πιέρος Σωτηρίου, ως προς την αγωνιστική του ετοιμότητα, έστω αν βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της εθνικής, όσο και λόγω των περιορισμένων επιθετικών επιλογών, όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ με το τέλος της μεταγραφικής καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτά στην Κύπρο, γιατί η προσοχή της τεχνικής ηγεσίας θα είναι αναγκαστικά στραμμένη τις επόμενες μέρες στους δύο εκτός έδρας αγώνες της εθνικής σε Ελλάδα απόψε και Βοσνία το βράδι της Δευτέρας, όπως και στον αγώνα της Ελλάδας με την Εσθονία, λόγω Γιαννιώτα. Και έχοντας ήδη κάποια αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, ο Δανός τεχνικός θα εύχεται με την επιστροφή των διεθνών στις προπονήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, το ιατρικό δελτίο να μην περιλαμβάνει νέα ονόματα…

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ εισέρχεται σε μια σειρά πέντε καθοριστικών αγώνων, σε χρονικό διάστημα είκοσι περίπου ημερών. Στους αγώνες αυτούς περιλαμβάνονται οι δύο πλέον καθοριστικοί (εκτός και εντός) με την Γιανγκ Μπόις στο Γιουρόπα Λικ, καθώς και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Εύκολα μπορεί να υπολογίσει κάποιος την κρισιμότητα αυτών των αγώνων και είναι γι’ αυτό που οι αμέσως επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές, για την απαραίτητη ξεκούραση, τη δυνατότητα αγωνιστικής ετοιμότητας για όσους δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον επιθυμητό βαθμό και πάντα με την προϋπόθεση της επιστροφής των διεθνών, χωρίς νέα προβλήματα…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X