ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Ρίσκο και υποτίμηση…

Αναμενόμενο το ενδεχόμενο αλλαγών στην εντεκάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δύσκολο, σημαντικό και βαθμολογικά κρίσιμο το παιγνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στην Ελβετία. Λογικό και σωστό να βρίσκεται ήδη στο μυαλό προπονητή και παικτών του ΑΠΟΕΛ. Προηγείται, ωστόσο, η αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΖ, για την οποία, ούτε καν συζήτηση, για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης…

Ο ΑΠΟΕΛ σήμερα ολοκληρώνει την προετοιμασία του, με μόλις δύο προπονήσεις παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, μετά την επιστροφή των διεθνών και με γνωστά τα αγωνιστικά προβλήματα των Ντε Καμάργκο και Ορλάντι.

Αναμενόμενο το ενδεχόμενο αλλαγών στην εντεκάδα, με βάση τους διαθέσιμους αγωνιστικά ποδοσφαιριστές, την επιβάρυνση κάποιων από αυτούς από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην εθνική και ίσως την… προστασία κάποιων άλλων, με δεδομένο το ψηλό βαθμό δυσκολίας του αγώνα που θα ακολουθήσει. Ένα είναι το σίγουρο. Πως με όποιες τις επιλογές, με οποιαδήποτε τη μορφή της αποστολής, πολύ περισσότερο της εντεκάδας, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να βρει τον τρόπο, εύκολα ή δύσκολα να κερδίσει και άμεσα, με το τέλος του αυριανού αγώνα, να επικεντρωθεί στην αναμέτρηση με την Γιανγκ Μπόις.

Δύο είναι τα στοιχεία, στα οποία ο ΑΠΟΕΛ, η τεχνική του ηγεσία και οι παίκτες, θα πρέπει να επικεντρωθούν. Στην ουσία δύο πράγματα θα πρέπει να αποφύγουν. Το ρίσκο, για ποδοσφαιριστές των οποίων η αγωνιστική κατάσταση ίσως να μην επιτρέπει παρουσία και στους δύο αυτούς αγώνες σε διάστημα πέντε ημερών και την υποτίμηση του αντιπάλου, έστω με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τον ΑΠΟΕΛ από τη νεοφώτιστη ΑΕΖ. Και στα δύο αυτά ζητήματα, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν διαθέτει στο ρόστερ του αρκετές επιλογές, σε βαθμό που και μπορεί να ξεκουράσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του και να προφυλάξει αυτούς που θα κρίνει αναγκαίο πως υπάρχει, ως ένα βαθμό, ρίσκο από ενδεχόμενη συμμετοχή τους αύριο. Ακόμη και αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Πιέρος Σωτηρίου και με δεδομένη την απουσία του Ντε Καμάργκο, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει τους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μπορεί να πάρει λύσεις στο σκοράρισμα σε τέτοιους αγώνες.

Απ’ εκεί και πέρα, το θέμα ενδεχόμενης υποτίμησης του αντίπαλου και του βαθμού δυσκολίας του αυριανού αγώνα, έχει να κάνει γενικότερα με θέμα νοοτροπίας και σωστής προσέγγισης του αγώνα.

Είναι φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε σε κάποιους από τους φετινούς αγώνες οι οποίοι προηγήθηκαν ή ακολούθησαν ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις και στους οποίους παρατηρήθηκε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό χαλαρότητα και υποτίμηση, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η εξασφάλιση των απαραίτητων βαθμών.

Φαινόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί αύριο στο Παφιακό, απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα και λίγο πριν από ένα κρίσιμο αγώνα στην Ευρώπη.

Με σοβαρότητα, σωστή νοοτροπία και πάθος από την αρχή του αυριανού αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται το αυριανό εμπόδιο και φυσικά να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Κάτι τέτοιο θα αποτελεί την καλύτερη αρχή, στην προετοιμασία του, για τα πολύ πιο δύσκολα τα οποία θα ακολουθήσουν το βράδι της ερχόμενης Πέμπτης…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση