ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικός - ΑΠΟΕΛ 2-3: Αντίδραση και ανατροπή

Έκτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα της Λευκωσίας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε με 3-2 τον Εθνικό στο «Δασάκι» και πέτυχε την έκτη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός προηγήθηκε με το Χατζηβασίλη όμως ο ΑΠΟΕΛ γύρισε το παιχνίδι με τα γκολ των Ντε Καμάργκο, Αστίθ και Γιαννιώτα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Άχνας ήταν να μειώσει στο 95’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πιντσέλι.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό και πλούσιο παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό. Ο Εθνικός μπήκε κάπως καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 6ο λεπτό με ένα επικίνδυνο σουτ του Ενέσκου από το ύψος της περιοχής. Στο 8’ ο Ζελάγια δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση όμως δεν βρήκε στόχο. Η πρώτη τελική προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 9ο λεπτό με μια χλιαρή κεφαλιά του Εφραίμ την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Μπογκατίνοφ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 13ο λεπτό με ένα διαγώνιο σουτ του Χατζηβασίλη μέσα από την περιοχή, αφού προηγήθηκε ένα όμορφος συνδυασμός με τον Ζελάγια.

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές μετά το 15ο λεπτό και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 23ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ντε Καμάργκο μετά από γύρισμα του Αλωνεύτη. Στο 28’ η ομάδα της Λευκωσίας «άγγιξε» την ανατροπή όμως ο Κυπριανού έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή στο σουτ του Ντε Καμάργκο, αποτρέποντας το 1-2.

Εφτά λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Αστίθ. Ο Ισπανός υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Μπογκατίνοφ με ένα γυριστό σουτ. Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Ζελάγια δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα.

Στην επανάληψη καταγράψαμε λιγοστές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων, σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη καταγράφηκε στο 49ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Εφραίμ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους στη συνέχεια και κατάφεραν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, χωρίς να νοιώσουν ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Λευκωσίας πέτυχε και τρίτο γκολ στο 78ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Γιαννιώτα μετά από μια εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Αλωλεύτη. Στο 81΄ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που έγινε στον Μπερτόλιο από τον Κρατσούνοφ. Ο παθών εκτέλεσε το πέναλτι όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Άχνας ήταν να μειώσει στο 95’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πιντσέλι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 13’ Χατζηβασίλης – 23’ Ντε Καμάργκο, 38’ Αστίθ, 78’ Γιαννιώτας

Εθνικός (Ιβανάουσκας): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Στόιτεσφ, Κρατσούνοφ, Φιλίποφ, Πιντσέλι, Ενέσκου, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Ιλουρίντζε (60’ Παπαγεωργίου).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (92’ Παπαφώτης), Αλώνεύτης (84’ Λάγο), Εφραίμ (69’ Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο.

Κίτρινες κάρτες: Ζελάγια, Χατζηβασίλης, Κυπριανού, Ενέσκου, Κρατσούνοφ – Γιαννιώτας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση