ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Πάει, έφυγε ο Γενάρης

Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας που πάντα ο ΑΠΟΕΛ τα έβρισκε σκούρα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πριν από ένα περίπου μήνα όταν έμπαινε ο καινούριος χρόνος γράφαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ όφειλε μέσα στον Ιανουάριο να κάνει ένα σερί νικών. Τονίζαμε την σημασία αυτού του σερί αφού θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να του δώσει ισχυρό προβάδισμα έναντι των συνδιεκδικητών του στο πρωτάθλημα.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας που πάντα ο ΑΠΟΕΛ τα έβρισκε σκούρα και έκανε πολλές απώλειες στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστο αυτό έγινε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι «γαλαζοκίτρινοι» να τρέχουν να καλύψουν την απόσταση στο τέλος. Φέτος όμως η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έκανε το καθήκον της και τα οφέλη που αποκόμισε είναι πολλά.

Ο ΑΠΟΕΛ πετυχαίνοντας 7 νίκες μέσα στον Ιανουάριο (οι δύο για το κύπελλο) απέκτησαν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Κάποιες νίκες που πέτυχε ήταν μάλιστα και με μεγάλα σε έκταση σκορ ενώ κέρδισε και τον αήττητο, από τον Σεπτέμβριο, Εθνικό μέσα στο Δασάκι. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας ψυχολογία και ξεκούραση.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν αξιοποιώντας τα εύκολα παιχνίδια του Ιανουαρίου μπόρεσε και έδωσε ανάσες σε ποδοσφαιριστές που τις είχαν ανάγκη με πρώτο και καλύτερο τον Πιέρο Σωτηρίου. Επίσης βρήκε την ευκαιρία να «ωριμάσει» ακόμη περισσότερο τον Νικ που πλέον πήρε πολλά παιχνίδια στα πόδια του και αποκτά εμπειρίες. Τέλος μπόρεσε να ανεβάσει ψυχολογικά κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι αναγκαίοι για τον ΑΠΟΕΛ όπως ο Ντε Καμάργκο και ο Γιάννης Γιαννιώτας, δύο ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια πρέπει να δώσουν πολλά στην ομάδα.

Πέραν όλων αυτών το κέρδος ήταν και βαθμολογικό και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπαίνοντας στο 2017 βρίσκονταν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τότε ήταν που τονίζαμε ότι αν ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλευόταν το πρόγραμμα το δικό του στον Ιανουάριο σε συνδυασμό με τα ντέρμπι που είχαν να δώσουν οι άλλες ομάδες τότε θα είχε την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή, όπερ και εγένετο. Μάλιστα έγινε με τόσο εμφαντικό τρόπο που αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση στους ανταγωνιστές του. Η διαφορά είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε φέτος στο πρωτάθλημά μας μεταξύ πρώτου και δεύτερου ενώ την ίδια ώρα οι εμφανίσεις της ΑΕΚ δεν πείθουν. Επομένως ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τον μήνα Ιανουάριο.

Πλέον ο Ιανουάριος έφυγε και μαζί του και τα εύκολα παιχνίδια αφού ο Φεβρουάριος που ακολουθεί δεν έχει τίποτε άλλο παρά ντέρμπι για τους «γαλαζοκιτρίνους». Είναι μάλιστα και οι διπλές αναμετρήσεις απέναντι στην Μπιλμπάο. Σε αυτό τον μήνα αναμένεται να κριθούν πολλά τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Europa League και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους οι «γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να πετύχουν το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση