ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Σε όσους δεν πίστεψαν...

Το θαύμα ήταν γεγονός και όσοι δεν πίστεψαν σε αυτό διαψεύστηκαν πανηγυρικά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Είναι γεγονός, ο ΑΠΟΕΛ από χθες το βράδι βρίσκεται στους «16» του Europa League, η ομάδα της Λευκωσίας πέτυχε κάτι που γι’ άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες είναι άπιαστο όνειρο. Το πέτυχε μάλιστα με τρόπο εμφαντικό, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε μια ομάδα της Ισπανίας. Είναι μια πρόκριση που σηκώνει αναλύσεις πάνω στις αναλύσεις ωστόσο σήμερα θα σταθούμε σε κάτι άλλο.

Θα σταθούμε σε αυτούς που δεν πίστεψαν στην πρόκριση. Ναι ειδικά σε αυτούς, αυτούς που ο ΑΠΟΕΛ λίγο πριν τις 10 το βράδι τους διέψευσε πανηγυρικά, σφραγίζοντας μια θέση στους «16» του Europa League. Όταν η κληρωτίδα έβγαζε την Μπιλμπάο όλοι χαρακτήρισαν την κλήρωση ως μια από τις δυσκολότερες. Όχι άδικα αφού οι Βάσκοι έλεγαν από την αρχή ότι πάνε για το τρόπαιο, εκεί ήταν οι βλέψεις τους, στην Στοκχόλμη. Ήταν λοιπόν μια από τις δυσκολότερες κληρώσεις και αμέσως πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν τον ΑΠΟΕΛ. Ακόμη και πολλοί από τους οπαδούς του έλεγαν ότι το όνειρο τέλειωσε και ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έμεναν εκτός συνέχειας. Μάλιστα πολλοί έκαναν λόγω για πεντάρες και διασυρμούς και άλλα τέτοια.

Σε όλους αυτούς λοιπόν ο Τόμας Κρίστιανσεν και τα παλληκάρια του έδωσαν ηχηρές απαντήσεις και έκλεισαν στόματα. Απέδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο και τίποτε δεν κρίνεται εκ των προτέρων παρά μόνο στο γήπεδο. Στις διπλές αναμετρήσεις με τους Βάσκους οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκαν με γυαλισμένο μάτι, παθιασμένοι και αποφασισμένοι για τον άθλο. Ο Τόμας Κρίστιανσεν σαν ένας εξαιρετικός μαέστρος διάβασε άριστα την Μπιλμπάο, εντόπισε τις αδυναμίες της και την κτύπησε εκεί.

Ήρθε ο αγώνας στην Ισπανία και ο ΑΠΟΕΛ έχασε με 3-2 και βγήκε ζωντανός από τον «Λάκκο των Λεόντων». Ακόμη και τότε πολλοί είπαν ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την τύχη με το μέρος τους και γι’ αυτό γλύτωσαν από τους Βάσκους. Συνέχισαν να τον καταδικάζουν και να λένε ότι στην Λευκωσία αν η τύχη εγκαταλείψει τον ΑΠΟΕΛ η ομάδα θα δεχθεί πεντάρα. 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην Λευκωσία, αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερος, ακόμη πιο παθιασμένος. Οι σεληνιασμένοι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν ήθελαν να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Πίστεψαν στα όνειρά τους και τα έκαναν πραγματικότητα. Ακολούθησαν άψογα τις οδηγίες του Δανού τεχνικού και οι Βάσκοι τα είχαν χαμένα. Ναι, μπορεί να είχαν την μπάλα, ναι μπορεί να έβαζαν πίεση ωστόσο οι φάσεις που δημιούργησαν ελάχιστες. Μόνο σε δύο στιγμές αναγκάστηκε ο Βάτερμαν να επέμβει και αυτές ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Οι Βάσκοι έλιωσαν από την «πορτοκαλί λάβα» που έβγαλε το ηφαίστειο των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Το θαύμα ήταν γεγονός και όσοι δεν πίστεψαν σε αυτό διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ χθες μας έδωσαν ένα ηθικό δίδαγμα, μας έμαθαν ποτέ να μην παρατάμε τα όνειρά μας. Ακόμη και όταν οι άλλοι δεν μας πιστεύουν εμείς να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και προσήλωση στον στόχο μας. Αν τα έχουμε αυτά τότε κάνουμε το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση του ονείρου μας και έτσι έκαναν και χθες οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Βλέποντας λοιπόν τόσο πάθος από τους παίκτες τους πως μετά οι «πορτοκαλί» να μην ζητάνε το Ευρωπαϊκό, και με το δίκαιο τους μάλιστα.

Εμείς το μόνο που ευχόμαστε στον ΑΠΟΕΛ είναι αυτό που ζήτησαν χθες οι «πορτοκαλί» με το κορεό τους. «Keep on Rocking»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση