ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:29
 

ΑΠΟΕΛ: Αντίπαλος…«βούτυρο στο ψωμί» του Μπαλταζάρ

Ο Πορτογάλος γνωρίζει άριστα ποια είναι τα ατού και τα μειονεκτήματα της ΑΕΛ

Newsroom 24sports

Η μοίρα τα έφερε έτσι στον Μπρούνο Μπαλταζάρ, ώστε να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα, στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή και συνάμα αμήχανη (κατά κάποιο τρόπο) στιγμή για τον 40χρονο Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος καλείται να κερδίσει την ΑΕΛ και να κάνει ποδαρικό με το δεξί στον πάγκο της ομάδας της Λευκωσίας.

Ο Μπαλτάζαρ θα κριθεί αυστηρά από το πρώτο παιχνίδι κάτι το οποίο έχει κατά νου

Το άριστο σκάουτινγκ του αντιπάλου ήταν μια από τις μεγάλες αρετές που έδειξε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ κατά την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΛ. Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα στο πρώτο του ματς αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, πλεονέκτημα για τον ίδιο και τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Μπαλταζάρ γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσει πολλές ώρες για το «διάβασμα» της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ. Γνωρίζει άριστα ποια είναι τα ατού και τα μειονεκτήματα της ΑΕΛ. Βέβαια, μόνο με το σκάουτινγκ του αντιπάλου δεν επιτυγχάνεται κάτι. Το σκάουτινγκ θα πρέπει να αναλυθεί με τέτοιο τρόπο στους παίκτες έτσι ώστε να μάθουν τον αντίπαλο και το κυριότερο να εμπεδώσουν τα «θέλω» του προπονητή τους. Και σε αυτόν τομέα ο Μπαλταζάρ είναι «μανούλα». Η καλή συνεργασία ανάμεσα στους παίκτες και τον προπονητή προϋποθέτει σωστή επικοινωνία, η οποία είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα. Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος είναι γνώστης πολλών γλωσσών τον βοηθά να συνεννοείται άψογα με όλους τους ποδοσφαιριστές του, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Το αρχαίο ελληνικό ρητό λέει ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Ο Μπαλταζάρ θα κριθεί αυστηρά από το πρώτο παιχνίδι. Γνώριζε όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ ότι δεν θα είχε καμία περίοδο χάριτος. Άλλωστε δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για απώλειες. Σε αυτήν την φάση του πρωταθλήματος έχει σημασία πρώτιστα η ουσία. Παράλληλα όμως πρέπει να επέλθει από το πρώτο παιχνίδι και μια βελτίωση, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.

Ο Πορτογάλος καλείται να επιστρατεύσει όλες τις αρετές του για να καταρτίσει το καταλληλότερο πλάνο για το παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΛ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης και αν είναι δυνατόν να συνδυαστεί με μια ελπιδοφόρα (αν μη τι άλλο) εμφάνιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Δυστυχώς κ. Σαβεριάδη, ό,τι και να πείτε στον Άντρο Κυπριανού, δεν πρόκειται να το αντιληφθεί. Οι ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Τα μηδενικά έβαλαν φωτιά στον προεκλογικό

«O μορφασμός του Άντρου φανερώνει προβληματικό άνθρωπο. »
ΑΚΑ  |  09:19

Πρόεδρος για ΑΚΕΛ: Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους

«Προς ΑΚΑ. Ανίδεος είσαι και φαίνεσαι κύριε ...ΑΚΑ.»
CGA  |  19:07

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ο Άντρος είναι στο θέμα της αρχής συμπερίληψης Τ/Κ υποψηφίου ορθός αλλά τραικά λάθος στην επιλογή του ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:25

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X