ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

ΑΠΟΕΛ: Η «τρύπα» που όλο και διογκώνεται…

Τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ γνωστά για το θέμα των οικονομικών της εταιρείας, επιβάλλεται ωστόσο να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης

Newsroom 24sports

Της Βερόνικας Χαραλάμπους

Δεν έβγαλε την «μεγάλη» είδηση η χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, καθώς το οικονομικό έλλειμα ήταν λίγο πολύ γνωστό. Βέβαια, το ποσό όπως το ξέραμε που ήταν στα 5 εκατομμύρια μέχρι τον Δεκέμβρη του 2018, έχει ανέβει στα 6,7 εκ. με τα έσοδα στα ανέρχονται στα 11,5 εκ. και τα έξοδα στα 18.2 εκ.

Η εξάρτηση στην Ευρώπη παραμένει και θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί μια νέα πηγή εσόδων στον ΑΠΟΕΛ

Όπως προκύπτει και επιβεβαιώθηκε ξανά η βασική αιτία αυτού του ελλείμματος αφορούσε στο γεγονός πως τα έσοδα από την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ φέτος περιορίστηκαν στα 1.3 εκ., με την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί σε κάποιο όμιλο το καλοκαίρι που μας πέρασε. Καταλυτικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η ισχνή φέτος εισροή χρημάτων, λόγω της μείωσης στην αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων που έφτασε στο ποσό μόλις των 300 χιλιάδων.

Από την πλευρά της η διοίκηση για να μπορέσει να καλύψει το έλλειμα, προχώρησε σε σειρά ενεργειών, αντλώντας 3,4 εκ. από την πώληση του Σάλαϊ στην Φράινμπουργκ, αλλά και προείσπραξε συνολικό ποσό 3 εκ. ευρώ από τη συμφωνία που υπάρχει από το 2018-2021 με την Cablenet για τα τηλεοπτικά. Αυτό το ποσό μοιράζεται ισόποσα σε κάθε ένα έτος της συμφωνίας και από τα 2,8 εκ. ετησίως, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα εισπράττουν μόλις 1,8 εκ.

Στο τραπέζι ήταν βέβαια και η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτών για να παραχωρηθεί το διαθέσιμο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και υπήρξαν συζητήσεις με Γερμανούς επενδυτές οι οποίοι είχαν στα σκαριά να αναλάβουν και το θέμα του γηπεδικού που αποτελεί όνειρο κάθε ΑΠΟΕΛίστα, ωστόσο οι συζητήσεις έμειναν «κολλημένες» αφού ο Πρόδρομος Πετρίδης και το Δ.Σ. δεν ήθελαν να δώσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας σε ξένους για να διασφαλίσουν ότι η ταυτότητα του ΑΠΟΕΛ δεν θα αλλοιωθεί.

Όπως και να έχει, το θέμα του ελλείματος παραμένει ολοζώντανο και μπορεί να γίνει πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο, εάν ούτε φέτος οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν περάσουν σε κάποιο απ’ τους ευρωπαϊκούς ομίλους. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να περάσει ο ΑΠΟΕΛ σε κάποιο όμιλο, έτσι ώστε να ισοσκελιστεί του χρόνου το έλλειμα (εάν για παράδειγμα προκριθεί σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ). Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Η διοίκηση θα πρέπει να βρει νέους τρόπους εισροής χρήματος, ειδικότερα εάν η κάρτα φιλάθλου ισχύσει κανονικά και για την φετινή περίοδο, κάτι που θα επηρεάσει την πώληση πακέτων διαρκείας, αλλά και των μεμονωμένων εισιτηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X