ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλων-ΑΕΚ 3-2: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Με απίστευτη ανατροπή, ο Απόλλωνας πέρασε στη δεύτερη θέση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τεράστια νίκη για τον Απόλλωνα σ’ ένα αγώνα που τα είχε όλα. Δύναμη, ένταση, φάσεις, γκολ, αποβολές, τα πάντα. Το τέρμα του Γκιέ Γκιέ στο 93’ ήταν αυτό που χώρισε τις δυο ομάδες. Από μια αποβολή είχαν οι δυο ομάδες, ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες. Το 3-2 κρίνεται ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στον αγώνα. Μάλιστα μόλις στο 3’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Σε μια αντεπίθεση ο Φλοριάν βρήκε τον χώρο που ήθελε, και από το ύψος της περιοχής έκανε το δυνατό σουτ, με το οποίο νίκησε τον Βάλε. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 7’ ο Γκιέ βρέθηκε μόνος στην περιοχή, όμως ο διαιτητής διέκοψε την επίθεση καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 10’ έγινε η μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Παπουλής έκανε τη προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε αδύναμα στα χέρια του Γιωργαλλίδη. Στο 13’ ο Ντα Σίλβα βρήκε το χώρο που ήθελε, έκανε το σουτ έξω μακριά από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιωργαλλίδη. Δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε μια κεφαλιά μέσα στη περιοχή του Απόλλωνα, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 18’ ο Φλοριάν έκανε το σουτ από πολύ μακριά (40-45 μέτρα), όμως η μπάλα έφυγε έξω. Η ομάδα της Λάρνακας πίεζε σε όλο το γήπεδο, κάτι που δυσκόλευε πολύ το παιχνίδι του Απόλλωνα. Στο 23’ ο Ντα Σίλβα δοκίμασε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη από πολύ μακριά, όμως η μπάλα έφθασε αδύναμα στα χέρια του πορτιέρο της ΑΕΚ. Στο 28’ όμως ο Βασιλείου με ένα όμορφο δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη και έγραψε το 1-1. Στο 34’ το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν ο Τρισκόφσκι μαζί με τον Σακέτι έπρεπε να αντικρίσουν κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικές ενέργειες. Όμως ο Λεόντιος Τράττος έδειξε κόκκινη στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και κίτρινη στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα. Στο 40’ ο Παπουλής έκανε το σουτ, όμως ο Γιωργαλλίδης έδιωξε εντυπωσιακά. Δυο λεπτά αργότερα ο Ακοράν μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα, έκανε το σουτ, και ο Βάλε με εντυπωσιακή επέμβαση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 44’ οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν όταν ο Ρομπέρζ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο κέντρο και ο Τράττος του έδειξε κόκκινη κάρτα. Η επανάληψη από την Primetel δείχνει πως ο Τράττος ήταν και πάλι λάθος. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες να είναι στο 1-1 και με δέκα παίχτες η καθεμιά.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας. Μόλις στο 47’ ο Μπεντόγια μπήκε στην περιοχή, όμως ο Γιωργαλλίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Στο 51’ ο Ορτίθ έκανε μια σέντρα σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Βάλε. Στο 56’, ο Ακοράν πέρασε όποιο βρήκε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Βάλε απέκρουσε και έσωσε την εστία του. Στο 65΄ο Χέφελ είδε τον Βάλε εκτός εστίας, δοκίμασε από μακριά να πετύχει το τέρμα, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά έξω. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και έτσι δεν υπήρχαν οι πολλές ευκαιρίες όπως στο πρώτο ημίχρονο. Στο 70’ ο Γκιέ Γκιέ βρήκε το χώρο που ήθελε, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γιωργαλλίδη. Στο 74’ όμως ο Γάριδο ήρθε να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα, όταν με ένα δυνατό σουτ, εντός της περιοχής, νίκησε το Βάλε και έγραψε το 1-2. Ο Απόλλωνας έψαχνε την άμεση απάντηση. Στο 78’ μετά από κόρνερ, ο Βινίσιους έπιασε τη κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γιωργαλλίδη. Όμως ο Απόλλωνας άφηνε κενούς χώρους και η ΑΕΚ έφευγε στην κόντρα. Στο 80 και στο 81, τα σουτ των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να φέρουν το τρίτο τέρμα που θα τέλειωνε τον αγώνα. Στο 85’ ο Μυτίδης μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα, έκανε το πλασέ, όμως ο Βάλε είπε όχι. Στο 90’ όμως ο εφτάψυχος Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Βινίσιους έπιασε τη κεφαλιά μετά από κόρνερ και έγραψε το 2-2. Τη τελευταία λέξη είχε ο Γκιέ Γκιέ, ο οποίος στο 93’ κατάφερε να κάνει το 3-2 και να φέρει τα πάνω κάτω.

Τεράστια νίκη για τον Απόλλωνα, μια νίκη που τον κρατά ζωντανό στην υπόθεση πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας δεν έπαιξε καλύτερα από την ΑΕΚ, όμως στο τέλος μίλησε ο Γκιέ Γκιέ.

Ενδεκάδες:

Απόλλων: Βάλε, Σέρζιο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Κυριάκου, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής, Γκιέ Γκιέ

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γαρίδο, Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση