ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερμής - Εθνικός 1-2: Τρίποντο με ανατροπή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Εθνικός Άχνας ο οποίος υπέταξε τον Ερμή με 1-2 και αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 17ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους 21 βαθμούς αφήνοντας τον αποψινό τους αντίπαλο στους 18, έχοντας ως χρυσό σκόρερ τον Πουτζιούρη στο 84 λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο οι «φτεροπόδαροι» πήραν κεφάλι στο σκορ με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ατάντα, με τον ίδιο να εξιλεώνεται άμεσα με την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα. Παράπονα για τη διαιτησία για δεύτερη αγωνιστική έχει ο Ερμής με τη φάση του 93ου λεπτού και το κόψιμο της μπάλας του Αράμπαλ μέσα στην περιοχή να συνοδεύεται με υπόνοια πέναλτι.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον Ερμή να παρουσιάζεται πιο απαιτητικός ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν την πρώτη υποψία φάσης στο 2ο λεπτό όταν ο Γκονζάλεζ αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και δε μπόρεσε να απειλήσει από το ύψος της μικρής περιοχής. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, ο Βασιλόγιαννης μπήκε στην πορεία της μπάλας αναγκάζοντας τον Ατάντα να τον ανατρέψει, με τη μπάλα να στήνεται στα έντεκα βήματα. Από εκεί και ο Κεϊτά δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 1-0. Η απάντηση του Εθνικού ήταν άμεση με τον «μοιραίο» Ατάντα να κινείται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας στέλνοντας με διπλή προσπάθεια τη μπάλα στο πλεκτό για το 1-1 και αφού πρώτα η μπάλα είχε κτυπήσει και στο οριζόντιο δοκάρι. Τα δύο γκολ παραδόξως δε βοήθησαν στη δημιουργία καλού ρυθμού με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου και να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισοπαλες.

Δεύτερο ημίχρονο

Νωθρό το ξεκίνημα στην επανάληψη, με τον Εθνικό να απειλεί στο 50ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Μπαραμπάτζε πέρασε μόλις έξω. Με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει και ο Ερμής στο 64ο λεπτό, όταν ο Κεϊτα δε μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι που πέρασε σαν αλλαγή, νικήθηκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση από τον Παναγόπουλο. Η ολική επαναφορά για τη φιλοξενούμενη ομάδα σημειώθηκε στο 84ο λεπτό όταν ο Γκριγκαλασβίλι έκανε το σουτ που κόντραρε σε αμυνόμενο και στρώθηκε στον Πουτζιουρή, ο οποίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-2. Ο Ερμής πίεσε για την ισοφάριση ζητώντας πέναλτι στο 93ο λεπτό όταν ο Αράμπαλ φαίνεται να παίζει τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με τον Εθνικό να παίρνει σπουδαίο δίπλό.

Ερμής: Παναγόπουλος, Φραγκέσκου, Γιαγκουδάκης, Χριστοφή, Πίνα, Γκονζάλες, Γεγκά (46' Γουϊκς), Μουσταφά, Κεϊτά, Βασιλόγιαννης, Ντίξον (79' Μαγέλε)

Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Κυριάκου (46' Μιράντα), Ατάντα, Ιάκομπ, Αράμπαλ, Έβερτον (88' Κρέσνιτς), Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίσε, Χατζηβασίλης (61' Γκριγκαλασβίλι), Μπαραμπάτζε

Κίτρινες κάρτες: Χριστοφή/Ατάντα (4η), Πουτζιουρής, Μπαραμπάτζε, Ντε Βρίσε, Έβερτον (4η), Αράμπαλ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Εθνικός Άχνας: Τελευταία Ενημέρωση