ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Κλεάνθης: «Μέρος της μείωσης του κόσμου οφείλεται στην κάρτα, αλλά...»

Από του χρόνου θα έχουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο, Αθλητικό Δίκαιο

Newsroom 24sports

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Ονησίφορο Σταύρου και Δημήτρη Χριστοφόρου, κάνοντας μια ανασκόπηση όλης της χρονιάς αλλά και για όλα όσα θα έρθουν με το νέο έτος. Μίλησε για το γηπεδικό της Λεμεσού, τα προβλήματα στο κλειστό του Αγρού, την κάρτα φιλάθλου και τις συζητήσεις του με τον υφυπουργό αθλητισμού Ελλάδος, Γιώργο Βασιλειάδη και τέλος για την υπάρξη ενός Αθλητικού Δικαίου από τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά:

Μια ανασκόπηση για τη χρονιά που φεύγει: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε νέους κανονισμούς. Κάθε νέο φέρνει και αντιδράσεις. Το μέλλον θα δείξει ότι ήταν οι σωστές αποφάσεις. Έγιναν οι αλλαγές, το 2019 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και με γενικά θετικά αποτελέσματα, αφού ευελπιστούμε να έχουμε και το νέο γήπεδο Λεμεσού. Αναμένουμε κάθε μέρα την απόφαση της αναθεωρητικής επιτροπής για να μπορέσουμε να βάλουμε τις μπουλντόζες στο χωράφι για να γίνει το γήπεδο το 2019. Ευελπιστώ να είμαι ο τυχερός να υπογράψω την σύμβαση. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το συμβόλαιο την επόμενη μέρα της απόφασης. Έχουμε έτοιμο το συμβόλαιο. Εντός 30 ημερών θα αρχίσουν τα έργα μόλις υπογραφεί το συμβόλαιο. Ο Άγιος Βασίλης θέλουμε να μας φέρει το γήπεδο Λεμεσού».

Για τον Αγρό: «Ο Αγρός δυστυχώς αντιμετωπίζει σοβαρές κακοτεχνίες από την αρχή της κατασκευής του και υπάρχει δικαστική διαμάχη και με τον εργολάβο εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα αναλάβω. Το πρόβλημα προέκυψε όταν μια μελέτη ενός πολιτικού μηχανικού κατέδειξε ότι είναι επικίνδυνο το ηλεκτρομηχανολογικό του σταδίου. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια των αθλουμένων. Διατάξαμε αμέσως να σταματήσει η λειτουργία του. Υπάρχει δικαστική διαφορά και επειδή οι επιδιορθώσεις και συντήρηση κοστίζουν πολλά εκατομμύρια, βρήκαμε κάποιες μέσες λύσεις. Θα επαναλειτουργήσει μερικώς και για να εξυπηρετήσει τον κόσμο και να αποσυμφορήσει και το «Σπύρος Κυπριανού».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Έχουμε 57.000 εκδομένες κάρτες φιλάθλου. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μέρος της μείωσης οφείλεται στην κάρτα, αλλιώς θα εθελοτυφλούσαμε. Όμως σε θέματα ασφάλειας δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε έκπτωση. Η ταυτοποίηση είναι λύση αφού το σύστημα δεν μπορεί να αποβάλει τους ταραξίες από μόνο του. Θέλουμε να απομακρύνουμε από τα γήπεδα τους ταραξίες. Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και χρίζει βελτίωσης, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες».

Για το θέμα της κάρτας την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη να εφαρμόσουν το μέτρο και στην Ελλάδα: «Έχω προσωπική σχέση με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Πριν καν ξεκινήσουμε στην εφαρμογή είχαμε συζητήσεις. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο αν λάβουμε υπόψιν ότι δεν υπάρχει και μετακίνηση φιλάθλων σε κάποια παιχνίδια. Μου ζήτησε κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις. Παρακολούθησε και τις αντιδράσεις για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει. Εμείς εφόσον θεωρούμε ότι είχε σοβαρή συνεισφορά στην καταπολέμηση της βίας στην Κύπρο, τότε η Ελλάδα είναι έτοιμη να το δεχτεί. Υπάρχει πολιτική βούληση στην Ελλάδα και είναι έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο οπουδήποτε πολιτικού κόστους. Η μηδαμινή έξαρση βίας πάρα το γεγονός ότι είχαμε τη μείωση του κόσμου πρέπει να υπολογιστεί».

Για όλα τα άλλα μέτρα που υπάρχουν και που θα έρθουν: «Είναι θέμα αρχής ότι οπουδήποτε δημόσιο σύνολο που χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα πρέπει να ελέγχεται αυστηρώς. Πρέπει να ελέγχεται με κάποιο τρόπο και έτσι δημιουργήσαμε κώδικα χριστής διακυβέρνησης. Δίναμε κατευθυντήριες οδηγίες για το θέμα σε όλες τις ομοσπονδίες. Υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά όταν χρησιμοποιείς δημόσιο χρήμα πρέπει να ξέρεις που πηγαίνει. Το επόμενο που θα έρθει και θα έχει ολοκληρωθεί για πρώτη φορά είναι το Αθλητικό Δίκαιο. Ο περί ΚΟΑ νόμος υπήρχε από το 1969 με επιφανειακές προσεγγίσεις. Ασχολήθηκα πολύ συγκεκριμένα με κάποιους νόμους που είχαμε ελλείψεις. Σήμερα βλέπουμε ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο και θα το επικυρώσουμε. Θα είμαστε σε ετοιμότητα να το δώσουμε στο δημόσιο διάλογο από αρχές του χρόνου».

Για το κομμάτι μεταγραφών ανήλικων: «Πρέπει να βρεθούν ισορροπίες δεν είναι άσπρο, μαύρο. Με το αθλητικό δίκαιο θα υπάρχουν πρόνοιες για όλα. Υπάρχουν διεθνής συμβάσεις και θα υπάρχουν στη νέα νομοθεσία. Θα καλύπτει όλα τα θέματα που προκύπτουν όλα αυτά τα χρονιά».

Για το αν σταματά από την Προεδρεία του ΚΟΑ: «Στις 17 Ιανουαρίου είναι η τελευταία μου μέρα ως Πρόεδρος. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη συζήτηση για το θέμα αν σταματώ. Έδωσα ότι καλύτερο μπορούσα. Είναι στην κυριαρχία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X