ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:57
 

Εμπειρογνώμονες της UEFA στην Κύπρο για τα στημένα

Νέος τρόπος διεξαγωγής και αυστηρές ποινές

Newsroom 24sports

Μετά το πέρας της συνεδρίας του Δ.Σ. της ΚΟΠ, ο πρόεδρος Γιώργος Κούμας ανακοίνωσε τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη Β κατηγορία που όπως είπε υπήρξαν ομόφωνες. Αυτές χωρίζονται σε τρία μέρη και αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος από του χρόνου, την οικονομική στήριξη προς τα σωματεία αλλά και τις νέες πιο αυστηρές ποινές για ομάδες που εμπλέκονται σε προσυνεννοημένους αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αναλυτικά:

«Μετά τα τελευταία γεγονότα και καθόλη τη διάρκεια της σεζόν στη Β κατηγορία, το Δ.Σ. αποφάσισε και ανέστειλε το πρωτάθλημα. Θα επαναρχίσει με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. την Παρασκευή. Εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή, ετοιμάσαμε ένα πλαίσιο για τους πειθαρχικούς κανονισμούς και τον τρόπο διεξαγωγής.

Σε συνεργασία με την UEFA αποφασίσαμε νέους κανονισμούς και νέο τρόπο διεξαγωγής που θα αφορούν στην Β κατηγορία. Όχι αυτοί που είναι στην πρώτη κατηγορία.

Σήμερα η Β κατηγορία έχει 30 αγώνες. Με το νέο τρόπο διεξαγωγής θα είναι 28. Οι δυο ομάδες που πέφτουν από την πρώτη κατηγορία θα ηγούνται των δυο γκρουπς. Μετά θα μπουν στους δυο ομίλους οι υπόλοιπες μαζί με τις τέσσερις που ανεβαίνουν από την Τρίτη. Θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 14 αγώνων, οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δυο ομίλων θα κάνουν τη Β Πρέμιερ και θα παίξουν για την άνοδο. Ο άλλος όμιλος η Β στάνταρ για την παραμονή. Στο Β γκρουπ τέσσερις ομάδες θα πέφτουν. Με το τέλος του πρώτου γύρου, θα γίνεται στρογγυλοποίηση των βαθμών προς τα πάνω και οι βαθμοί θα μοιράζονται.

Υπάρχει και η οικονομική πτυχή. Η ΚΟΠ προσφέρει στα σωματεία 20χιλ. στο κάθε σωματείο για τα τηλεοπτικά, τις διαιτησίες όλων των σωματείων για όλα τα τμήματα που είναι μεταξύ 25-32χιλ. και 10χιλ. για τα οδοιπορικά. Σύνολο 60χιλ. που παίρνουν οι ομάδες από την ΚΟΠ. Η ομοσπονδία θα προσφέρει σε όλες τις ομάδες του Β πρέμιερ 30χιλ.. Στο Β στάνταρ 15χιλ. Οι Β πρέμιερ θα είναι 100χιλ. περίπου και του στάνταρ 75. Βάσει των κριτηρίων ένας σωστός προϋπολογισμός είναι στις 150χιλ. αν και δεν τηρείται. Προσφέρουμε περίπου το 33% του προϋπολογισμού των σωματείων. Ο λόγος που το κάνουμε είναι οι παράγοντες που αγαπούν το ποδόσφαιρο να έρθουν πίσω στα σωματεία τους με τη βοήθεια της ΚΟΠ. Να σταματήσει η κατάσταση που έχουμε σήμερα.

Με έγκριση της UEFA, άμα έχουμε φάκελο που εμπλέκονται δυο σωματεία, θα τιμωρούνται και τα δυο άμεσα με αποκοπή οποιασδήποτε βοήθειας έχουν να παίρνουν από την ομοσπονδία. Στο δεύτερο φάκελο, θα είναι -3 και 5χιλ. πρόστιμο. Στον τρίτο -6 και 10χιλ. Στον τέταρτο 20χιλ. και διαβάθμιση. Αν έχει ήδη πέσει θα διαγράφεται. Στον πέμπτο φάκελο, θα διαγράφεται. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος.

Στο δεύτερο, θα δημιουργηθεί μια επιτροπή μαζί με εμπειρογνώμονες της UEFA που θα έρχονται στην Κύπρο. Στην πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με τα σωματεία. Έχει να κάνει με διαιτητές, ποδοσφαιριστές, παρατηρητές που είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτή η επιτροπή θα αξιολογεί τους πάντες και θα έχει το δικαίωμα να τους παραπέμπει στον αθλητικό δικαστή. Σωματείο που θα βοηθήσει για να διαλευκανθεί η υπόθεση του φακέλου, θα απαλλάσσεται. Το κομμάτι αστυνομία παραμένει ως έχει. Θα πηγαίνουν στην αστυνομία. Μίλησα με τον υπουργό και του μετέφερα μια πρόταση. Θα επιλέξουν κάποια μέλη της δύναμης να πάνε στην UEFA για να τύχουν εκπαίδευσης ανάγνωσης φακέλων.

Οι φάκελοι θα έχουν διάρκεια ζωής δυο ετών και μετά θα διαγράφονται. Της επιτροπής θα προεδρεύει ο γενικός διευθυντής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην διαιτητής και κάποια από την UEFA. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι αποφάσεις του Δ.Σ. και ευελπιστούμε πως θα βρει κι αυτή το δρόμο της όπως την πρώτη. Θέλω να απολογηθώ στους προέδρους γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία η ΚΟΠ και ο πρόεδρός της πήραν μονομερώς αποφάσεις αλλά ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση που έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις. Να τελειώσουμε ομαλά το πρωτάθλημα και το Καλοκαίρι να τους ακούσουμε. Φτάσαμε ώρα μηδέν και για αυτό πήραμε αυτές τις αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση

X