ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα Σαλαμίνα - Εθνικός 1-0: Λύτρωση στο φινάλε

Μεγάλη νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το πρώτο φετινό  γκολ του Ντίμιταρ Μακρίεφ χάρισε τη νίκη στη Νέα Σαλαμίνα στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Ο Βούλγαρος σκόραρε στο 95ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Η Νέα Σαλαμίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Πρότσεκ. Ο Εθνικός είχε μια πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία και δυσκόλεψε αρκετά την ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων».

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στον 5ο λεπτό με μια εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη όμως ο Πρότσεκ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Η Νέα Σαλαμίνα απείλησε ξανά στο 16’ με μια άστοχη κεφαλιά του Κολοκούδια. Στο 24’ ο Τσούρτσουριτς δοκίμασε το πόδι από πολύ μακριά με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Πρότσεκ.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 30ο λεπτό για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Χατζηβασίλης έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι. Στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Η Νέα Σαλαμίνα κυριάρχησε στην επανάληψη και περιόρισε τον Εθνικό σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή στο 2ο ημίχρονο καταγράφηκε στο 48΄με ένα άστοχο σουτ του Ζελάγια. Οι γηπεδούχοι έχασαν δυο τεράστιες ευκαιρίες στο 69’ και στο 70’, με τους Τσαμπούρη και Τσούρτσουριτς να νικιούνται από τον Πρότσεκ.

Στο 71’ ο Εθνικός έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές μετά την αποβολή του Στόϊτσεφ με δεύτερη κίτρινη. Η Νέα Σαλαμίνα πίεσε για το γκολ στα εναπομείναντα λεπτά όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Πρότσεκ. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τέλειωνε ισόπαλο όμως η Νέα Σαλάμινα χτύπησε σε «νεκρό» χρόνο. Στο 94’ ο Τσίνα κέρδισε πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Μακρίεφ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 95’ Μακρίεφ (πεν.)

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφκσι, Τσαμπούρης, Άντονιτς, Κωνσταντίνου (46’ Πεδρίτο), Γκράσι, Τσίνα, Τσούρτσουριτς (76’ Μπεμπέ), Σκοπελίτης, Αμπελάϊρας, Μάτσι (60’ Μακρίεφ), Κολοκούδιας.

Εθνικός (Βάλντας Ιβανάουσκας): Πρότσεκ, Στόϊτσεφ, Κυπριανού, Φιλίποφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι, Γκριγκαλάβα, Κατσιαράβα (65’ Ιλουρίντζε), Χατζηβασίλης, Ζελάγια.

Κίτρινες κάρτες: Πεδρίτο, Μπεμπέ, Κολοκούδιας – Κατσιαράβα, Στόϊτσεφ, Κυπριανού

Κόκκινες κάρτες: Στόϊτσεφ (71’)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση