ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Τζόν Κάρβερ ο εκλεκτός

Τον 51χρονο Άγγλο προπονητή, John William Carver ανακοίνωσε η Ομόνοια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τον 51χρονο Άγγλο προπονητή, John William Carver ανακοίνωσε η Ομόνοια. Αναλυτικά:

Το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι έχει συμφωνήσει με τον 51χρονο Άγγλο προπονητή, John William Carver, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.

Ο κ. Carver βρίσκεται στην Αμερική, για προσωπικούς λόγους, ωστόσο θα διακόψει το ταξίδι του για να αρχίσει άμεσα δουλειά στην ομάδα μας, με το ξεκίνημα της προετοιμασίας επί Αυστριακού εδάφους.

Ο κ. Carver εργάστηκε στη Newcastle, της οποίας διετέλεσε πρώτος προπονητής, αλλά και βοηθός προπονητής, δίπλα από κορυφαίους προπονητές, όπως ο Bobby Robson και Alan Pardew. Επίσης, εργάστηκε σε Leeds United, Toronto FC και Sheffield United.

Από την εποχή της... ΚΕΠΟ

Άγγλος είναι ο νέος προπονητής  της Ομόνοιας. Η αναμονή και η παρέλαση Ελλαδιτών προπονητών έχει τελειώσει.  Είναι γεγονός ότι τις δυο τελευταίες μέρες  οι πληροφορίες αναφέρονταν σε στροφή της Ομόνοιας προς ξένο προπονητή. Τελικά οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν με τη σημερινή ανακοίνωση της συμφωνίας με τον 51χρόνων Τζόε Κάρβερ. Ανήμερα των  γενεθλίων της. Η λαοφιλής ομάδα κλείνει  σήμερα τα 68 της χρόνια.

Είναι αυτή η δεύτερη φορά στην ιστορία της Ομόνοιας που θα κάθεται στον πάγκο της Άγγλος προπονητής. Η πρώτη ήταν  κατά το μακρινό 1953 που προπονητής ήταν ο Τζο Τζόνσον,που ήταν παράλληλα ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας. Η Ομόνοια αγωνιζόταν τότε στην ΚΕΠΟ.  Τη χρονιά εκείνη είχε κερδίσει το Κύπελλο,  νικώντας τη Νέα Σαλαμίνα με σκορ 2-0.

Ο Τζον Τζόνσον ήταν πτυχιούχος στη φυσική αγωγή και είχε αγωνιστεί στη Εθνική Ενόπλων Αγγλίας. Στην Κύπρο βρέθηκε λόγω στρατιωτικής θητείας, υπηρετώντας στις Αγγλικές βάσεις. Τότε, επί Αγγλοκρατίας διεξάγονταν αγώνες κυπριακών ομάδων με επίλεκτες Αγγλικές στρατιωτικές ομάδες αποτελούμενες από  ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην Κύπρο. Από κει έγινε η γνωριμία με ανθρώπους της Ομόνοιας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση