ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Ρόμβος και εμμονή

Η εικόνα της ομάδας δεν είναι θέμα …ρόμβου, όπως πολλοί εκτιμούν

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Άλλη μια φτωχή εμφάνιση προχθές για την Ομόνοια και παρά λίγο ναυάγιο στο Δασάκι. Ο Ματ Ντάρμπισαιαρ με άλλο ένα γκολ έσωσε την κατάσταση (για την ώρα). Ο κόσμος για άλλη μια αγωνιστική έφυγε από το γήπεδο απογοητευμένος.

Το ενθαρρυντικό, (υπάρχει και αυτό), είναι το ότι η ομάδα δεν έχει ξεφύγει από την τροχιά των δυο της αρχικών στόχων. Είναι στην οκτάδα του Κυπέλλου και διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά με την εικόνα που δείχνει τελευταία δεν μπορεί ούτε το κύπελλο να πάρει, ούτε στην Ευρώπη να βγει.

Η εικόνα της ομάδας δεν είναι θέμα …ρόμβου, όπως πολλοί εκτιμούν. Στο κάτω κάτω με το ρόμβο, η ομάδα έκανε τα καλύτερα της ματς. Ο ρόμβος τελευταία δεν αποδίδει, γιατί χάλασε η χημεία του (και αυτή της ομάδας) με την απουσία του Μπλάτι Τουρέ.

Γιατί κανείς από τους υπάρχοντες χαφ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του δεξιού ενδιάμεσου (χαφ) στο συγκεκριμένο σχήμα. Κανείς δεν έχει τα τρεξίματα του Αφρικανού, ενώ από την άλλη κανείς δεν μπορεί να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση ανασταλτικά. Δηλαδή να «φυλά» τον παίκτη στο αριστερό άκρο του αντιπάλου, όποτε βγαίνει μπροστά. Ίσως αυτό μπορεί να το κάνει ο Νίκαντρο Μπρέβελντ, (που ήλθε για να τον αντικαταστήσει), αλλά ο Ιανουάριος έχει 20 και ακόμη ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να παίξει, γιατί κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος ποδοσφαιριστής θα φύγει. Μπορεί να πει κανείς ότι θα πρέπει να άλλαζε ο Τζον Κάρβερ τη διάταξη και να επανέλθει στο 4-2-3-1, ρίχνοντας παράλληλα το Χριστοφή στην επίθεση, δίνοντας της το πλάτος που (αντικειμενικά) της λείπει με το 4-4-2. Δεκτό επιχείρημα.

Όμως δεν είναι αυτό το βασικό φετινό πρόβλημα της Ομόνοιας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το κέντρο της άμυνας. Έχει δεχτεί 26 γκολ. Με ρόμβο ή χωρίς. Το κέντρο της άμυνας είναι εν διαρκή ευάλωτο, οι αντίπαλοι φορ κάνουν βόλτες εντός περιοχής, αλλά και στον πέριξ αυτής χώρο και σκοράρουν σχεδόν κατά βούληση. Το φαινόμενο έχει καταντήσει γάγγραινα για την ομάδα. Η περίοδος των μετεγγραφών έχει διανύσει τα δυο τρίτα του δρόμου και δεν υπάρχει ακόμη καμιά σιγουριά για το αν θα εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα ένα αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό. Οι εμμονές όμως στοιχίζουν…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση