ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Έμειναν εκτεθειμένοι

Τα 34 γκολ παθητικό σε 24 αγώνες (!) είναι άκρως απογοητευτικός απολογισμός

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Χθες το απόγευμα στην «ΑΕΚ Αρένα», η Ομόνοια έπιασε –αγωνιστικό- πάτο, αποδεικνύοντας, όχι για πρώτη φορά, ότι αυτό το ρόστερ έχει ταβάνι. Ταβάνι που φτάνει την 5η θέση. Με βάση τα όσα είδαμε από του «πράσινους» στις 24 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, σε συνάρτηση με την εικόνα των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου, δύσκολα θα καταφέρουν να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση από αυτήν που κατέχουν σήμερα και ακόμα πιο δύσκολα θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος. Τα 34 γκολ παθητικό σε 24 αγώνες (!) είναι άκρως απογοητευτικός απολογισμός και αποτρεπτικός στην προσπάθεια να τερματίσει στην πρώτη τριάδα.

Πάμε όμως στο χθεσινό παιχνίδι. Ανεξάρτητα συστημάτων και επιλογής προσώπων από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές. Με την αποκαρδιωτική τους εμφάνιση σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο εξέθεσαν τους εαυτούς τους. Χωρίς αρχή και τέλος, παρουσίασαν για πολλοστή φορά τις ανασταλτικές τους αδυναμίες, ενώ αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε τα βασικά στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι.

Εκτεθειμένος έμεινε και ο Τζον Κάρβερ και, χωρίς αμφιβολία, ο χθεσινός διασυρμός στην «Αρένα» είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Ο Άγγλος τεχνικός επανέφερε τον... πολυσυζητημένο ρόμβο και οι παίκτες του δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συστήματος, ενώ - εκ των υστέρων – μπορούμε να ασκήσουμε κριτική και για κάποιες επιλογές προσώπων. Πιο ανησυχητικό φυσικά ήταν το γεγονός ότι παρακολουθούσε απαθής την ομάδα του να διασύρεται στον αγωνιστικό χώρο και περίμενε μία ολόκληρη ώρα για να προχωρήσει σε αλλαγή!

Ούτε ο Νίκος Νταμπίζας είναι στο απυρόβλητο. Για την ακρίβεια έχει βγει από το απυρόβλητο εδώ και πολύ καιρό. Και με εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως το χθεσινό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του. Μπορεί να μην παίζει μπάλα ή να μην αποφασίζει ποιοι παίζουν και ποιοι όχι (αν και κατά καιρούς ακούγεται πως έχει λόγο και για αυτό), είναι όμως άμεσα υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα και ο άνθρωπος που λογοδοτεί στη διοίκηση για την εικόνα της ομάδας.

Μερίδιο της ευθύνης βαραίνει και τους διοικούντες της ομάδας. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση, την οποία ξανακάναμε στο παρελθόν και σύντομα θα επανέλθουμε για να συζητήσουμε σε πιο αναλυτική βάση για το τι (δεν) έκανε για να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων της φετινής χρονιάς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X