ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Ομόνοια: Αυτή ήταν η ουσία

Τα τέσσερα σημαντικά σημεία των τοποθετήσεων Σταύρου Παπασταύρου

Newsroom 24sports

Ο Σταύρος Παπασταύρου με τηλεδιάσκεψη μίλησε χθες για πρώτη φορά σε σύναξη δημοσιογράφων, από την ημέρα που ανέλαβε την Ομόνοια. Η αναφορά σε «σύναξη» γίνεται γιατί ο επενδυτής είχε μιλήσει μεμονωμένα προηγουμένως σε δυο ΜΜΕ (ΡΙΚ, Cytavision).

Ίσως πολλοί να περίμεναν ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις, υπεκφεύγοντας. Δέν το έκανε. Έκανε σαφή παραδοχή ότι έγιναν λάθη.

Είπε επίσης ότι στόχος είναι σε 2-3 χρόνια η πρώτη ομάδα να έχει τους μισούς παίκτες από την Ακαδημία της.

«Όταν μιλάμε για ευθύνες, εγώ είμαι στο τέλος που έφερα στην ομάδα κάποια άτομα. Δεν θα πω ότι δεν έγιναν λάθη. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε, να βρούμε γιατί έγιναν λάθη, να τα φτιάξουμε και αν αυτοί που τα έκαναν θα πρέπει να συνεχίσουν, ή να βρούμε άλλα άτομα. Ο σκοπός μας σήμερα δεν είναι για να κατηγορήσουμε. Έγινε πολλή δουλειά που δεν φαίνεται στο γήπεδο. Σιγά σιγά θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Η παραπάνω φράση εμπερικλείει το πνεύμα του Σταύρου Παπασταύρου οσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η λογική είναι απλή. Είναι μείγμα Γερμανο-Αμερικανικής λογικής και όχι Μεσογειακής. Η πρώτη είναι ορθολογιστική. Η δεύτερη κοιτά το περιτύλιγμα και απομακρύνεται από την ουσία. «Δεν θα καθίσουμε τώρα να δούμε ποιος φταίει και να κολλήσουμε εκεί. Βρίσκουμε γιατί έγιναν τα λάθη και προχωρούμε όχι με αυτούς που έκαναν τα λάθη αλλά με άλλους». Αυτό λέγεται ορθολογισμός.

Εκεί που υπάρχει κάποια επιφύλαξη για τα λεχθέντα είναι για τη δουλειά που έγινε. Η αναφορά στην «πολλή δουλειά που έγινε» αν είναι για τη γηπεδική δουλειά,δεν είναι αυτή που ενδείκνυται, κάτι που φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Ίσως εννοεί τη γηπεδική δουλειά που γίνεται τώρα. Αν πάλι εννοεί τη δουλειά που αφορά τη μη γηπεδική πτυχή, (διοικητική, μάρκετινγκ), τότε, ναι. Η για παράδειγμα τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες που αλλάζουν επίπεδο. Αυτές είναι «η πολλή δουλειά που δε φαίνεται».

«Είμαι απογοητευμένος και πολλοί με ρωτάνε αν θέλω να φύγω, αν βαρέθηκα. Και απαντώ: «Να με ρωτήσετε αν βαρέθηκα ή όχι όταν πάρουμε το πρωτάθλημα». Έτσι απάντησε σε ερώτηση για το πώς νοιώθει ως άτομο αυτή τη στιγμή για την πορεία της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση για την επένδυση στις Ακαδημίες της Ομόνοιας ο Σταύρος Παπασταύρου είπε ότι η Ομόνοια έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα να αναδείξει ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ομάδα της Κύπρου. Είπε επίσης ότι στόχος είναι σε 2-3 χρόνια η πρώτη ομάδα να έχει τους μισούς παίκτες από την Ακαδημία της.

Έθεσε δε και χρονοδιάγραμμα κατάκτησης του πρωταθλήματος «Τα επόμενα 3-5 χρόνια πρέπει να είμαστε πρωταθλητές»!

Απαντώντας στο γιατί μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην Ομόνοια χωρίς να κατέχει το αντικείμενο, είπε: «Ανέλαβα γιατί είναι η Ομόνοια, η μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου. Εξάλλου, μαθαίνω γρήγορα και θα φτάσω στο σημείο που είναι οι άλλοι οι οποίοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο».

Αυτή ήταν η ουσία. Αυτά ήταν τα τέσσερα κύρια σημεία των τοποθετήσεων του Σταύρου Παπασταύρου. Εκφρασθέντα με αποφασιστικότητα και δηκτικότητα, μέσα από ένα περιεκτικό, ήπιων τόνων και πειστικό λόγο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X