ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:58
 

Ομόνοια: Δεκαπέντε λεπτά από τα παλιά

Οι προδιαγραφές της ομάδας που όλοι περιμένουν

Newsroom 24sports

Είναι σαφής η βελτίωση της Ομόνοιας από τότε που ήλθε ο Γιάννης Αναστασίου. Η ενίσχυση με τρεις επαρκέστατους ποδοσφαιριστές ανέβασε το επίπεδο της ομάδας, δίνοντας ταχύτητα, (γενικώς), και νεύρο στα άκρα (ειδικώς).

Ο τρόπος παιγνιδιού έγινε πιο παραγωγικός, πιο ουσιώδης και πιο… λογικός ποδοσφαιρικά, ενώ η φυσική κατάσταση βρίσκεται στα κανονικά επίπεδα. Επίσης η ομάδα στα δύο τελευταία ματς δείχνει περισσότερο σθένος στο παιχνίδι της και συμπεριφέρεται πιο...απειλητικά  στον αντίπαλο.  Βαθμολογικά πάντως η βελτίωση δεν αποτυπώνεται όσο θάπρεπε. Θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη μοίρα η ομάδα γιατί έχασε παιχνίδια όπου υπήρχαν οι συνθήκες… νίκης (ΑΕΛ, Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ, Πάφος), αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Όσοι είδατε το ματς με την ΑΕΛ, θυμάστε το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου μέρους

Έχασε επίσης δυο βαθμούς στην ισοπαλία με τη Δόξα αλλά σε εκείνο το ματς δεν έπαιξε καλά. Υπενθυμίζεται πάντως ότι στα τέσσερα τελευταία ματς, (με Ερμή, Δόξα, Ανόρθωση, ΑΕΛ), είναι αήττητη. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η βελτιωμένη εικόνα, πόρρω απέχει από την εικόνα που αναμένει κανείς από την Ομόνοια.

Όσοι είδατε το ματς με την ΑΕΛ, θυμάστε το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Αξίζει όμως μια… επανάληψη. Σε περισσότερο βάθος. Ας την επιχειρήσουμε. Επιθετική φιλοσοφία, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ( ο αντίπαλος πέρασε καθαρά σε ρόλο κομπάρσου), πίεση στα ψηλά, (χαρακτηριστικό των ομάδων που δεν δίνουν γήπεδο στον αντίπαλο για να κερδίσουν τη μπάλα και να εκδηλώσουν αντεπίθεση, αλλά να κερδίσουν τη μπάλα και να επιτεθούν), εκδήλωση επιθέσεων από τον άξονα και τα άκρα με ισομέρεια, με την ομάδα να ξεδιπλώνεται και να ανοίγει σαν βεντάλια ( με θύμησες, με λίγη έστω δόση υπερβολής από…παλιό ΓΣΠ, με Σωτήρη Καϊάφα, Ανδρέα Κανάρη, Νίκο Χαραλάμπους, Γκρέκορι Σάββα και… Μακάρειο, με Γιώργο Σαββίδη, Σπας Τζεβίζοφ, Ανδρέα Κάντηλο, Τάκη Μαυρή), να εφορμά  προς την αντίπαλη εστία, να παράγει ευκαιρίες και βεβαίως να σκοράρει ένα εκπληκτικό γκολ με δράστη το Νταβίντ Ραμίρεζ.  

Στην εξίσωση μπαίνει το κάθετο ποδόσφαιρο, ( εκπληκτικές κάθετες πάσες από τον Αμπντούλ Ατζαγκούν και κάθετες κινήσεις από το Μαρίνο Τζιωνή που δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο η θέση στα χαφ παρά στην πτέρυγα), και η ταχύτητα κινήσεων.

Αυτά για ένα τέταρτο. Ένα τέταρτο από τα παλιά.

Αρκεί όμως; Δεν αρκεί …

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Έκκληση Λιλλήκα προς ΠΙΣ για ένταξη στο ΓεΣΥ

«Kύριε Λιλλήκα, μας σοβαρολογείς? Οι ΠΙΣιες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε άλλο παρά μόνο το ΧΡΗΜΑ! »
ΑΚΑ  |  09:36

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X