ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όταν βάζεις ψηλά τον πήχη

Ανέβηκε στα ύψη (ο πήχης) στις μετεγγραφές στην Ομόνοια και μαζί και οι προσδοκίες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με τις προσθήκες, των Έκτωρ Γιούστε και Πάρι Ψάλτη η Ομόνοια πορεύεται για την ώρα στην τροχιά των μετεγγραφών. Προφανώς και έχουμε πολύ... δρόμο ακόμα μέχρι να πάμε στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου.

Το γεγονός ότι υπάρχει μια πολύ καλή βάση ποιοτικών ποδοσφαιριστών, αφού συνεχίζει ο βασικός κορμός, είναι κάτι που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό το έργο της ομάδας σχεδιασμού.

Η Ομόνοια στερήθηκε το τελευταίο διάστημα βασικά γρανάζια στην μηχανή της. Παίκτες που την βοήθησαν την περασμένη σεζόν να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, όπως ο Ερνστ Ασάντε, (ο τραυματισμός του τον αδρανοποιεί για μεγάλο χρονικό διάστημα), ο Τιάγκο Φερέιρα και ενδεχομένως ο Μίκαλ Λούφτνερ. Επαναλαμβάνεται…ενδεχομένως .

Οι άλλες δυο αποχωρήσεις αφορούν επίσης αξιόλογους παίκτες ( Χάρης Μαυρίας και Βίτορ Γκόμες) που για διαφορετικούς λόγους δεν ήταν βασικά γρανάζια στην πράσινη μηχανή.

Είναι απόλυτα λογικό να σκεφτεί κανείς ότι η Ομόνοια οφείλει να υπερκαλύψει τα κενά στην προσπάθεια της να διατηρήσει τα σκήπτρα εν Κύπρω και να ανεβάσει το Ευρωπαϊκό στάτους του συλλόγου.

Οι δυο εξτρέμ, που με βάση τις τρέχουσες συνθήκες αναμένεται να  έλθουν –η πληροφορία θέλει των ένα εξ’αυτών να αγωνίζεται και ως φορ δίκην Ασάντε, ή κάτι παρόμοιο σε… γραμμή παιχνιδιού - θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών.

Εντελώς υποθετικά τοποθετούμενοι, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Μίκαλ Λούφτνερ, λέμε ότι στη θέση του θα αγωνίζεται ο Εκτωρ Γιούστε. Ο Ισπανός με ότι έχουμε δει αυτά τα χρόνια, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

Μια και περί Γιούστε η αναφορά ο έτερος νεοφερμένος Πάρις Ψάλτης αναμένεται ότι θα αποτελέσει μπακ-απ του Αμπντουλαχί Σεχού. Για την ώρα ο αξιόλογος και υποσχόμενος νεαρός δεν είναι σε θέση να αποτελέσει βασική επιλογή.

Επίσης ο μέσος που θα έλθει για να αντικαταστήσει το Βίτορ Γκόμες ή  ο όποιος άλλος παίκτης ανεξαρτήτως θέσης, ενδεχομένως αποκτηθεί, (τίποτα δε μένει στατικό σε περίοδο μετεγγραφών), πρέπει να είναι παίκτης τέτοιας κλάσης που να μπορεί να σηκώσει βάρος δύσκολων υποχρεώσεων.

Ακόμη όμως και αν προκύψει πώληση ποδοσφαιριστή η Ομόνοια θα πρέπει να έχει άλλη μια έτοιμη και δυνατή λύση για την αντικατάσταση όποιου παίκτη φύγει από την ομάδα, ανάλογη με αυτές που υπάρχουν έτσι ώστε να μένει τοποθετημένο ψηλά το επίπεδο του συλλόγου. Τουλάχιστον, να μένει. Γιατί η επιδίωξη είναι όπως το επίπεδο τοποθετηθεί ψηλότερα.

Όταν λέμε …«πάντα ψηλά ο πήχης», πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο στη φράση. Έτσι δεν είναι;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση