ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:09
 

Μπεργκ: «Ελπίζω να επηρεάστηκα από τον Σερ Άλεξ»

Οι δηλώσεις από την σημερινή παρουσίαση του νέου τεχνικού των πρασίνων

Newsroom 24sports

Αρκετά και ενδιαφέροντα είπε ο νέος τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ η Ομόνοια για την παρουσίασή του. Ο 49χρονος Νορβηγός τεχνικός, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δυο χρόνων, αναφέρθηκε σε πολλές από τις πτυχές της πρόσληψής του στο πάγκο του «τριφυλλιού», ενώ ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ευχήθηκε να τον έχει επηρέασει.

Η Ομόνοια έχει θέσει ως στόχο την τετράδα για τη νέα σεζόν

Η ιστοσελίδα μας "24sports.com" βρέθηκε στο χώρο και σας μεταφέρει πιο κάτω όλα όσα λέχθηκαν τόσο από τον Μπεργκ, όσο και από τους Νεόφυτο Λάρκου και τον διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού της ομάδας, Νίκο Χαραλαμπίδη, που πλαισίωσαν τον Νορβγηγό τεχνικό στο πάνελ.

Νεόφυτος Λάρκου:

Για το αν έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες στο κεφάλαιο προγραμματισμού: «Δεν θα κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Θα ήταν λάθος να κάνουμε βιαστικές κινήσεις απλώς για να τελειώνουμε».

Για τα κριτήρια επιλογής του προπονητή: «Ο κ.Μπεργκ επιλέγηκε από μια λίστα 4 προπονητών. Θέσαμε δυο βασικά κριτήρια. Το πρώτο ήταν η προσωπικότητα και το δεύτερο να έχει αντοχή στην πίεση, άρα να έχει δουλέψει σε ομάδες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Το ότι έχει δουλέψει εκτός της χώρας του με επιτυχία είναι επιπλέον προσόν. Ακόμη, ο κ.Μπεργκ έχει και το ποδοσφαιρικό υπόβαθρο με εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο».

Για το αν είναι κοντά σε ορισμένους παίκτες: «Είμαστε σε επαφή με ποδοσφαιριστές. Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Θα εξαντλήσουμε τις περιπτώσεις που πρέπει να κυνηγήσουμε και τότε θα δούμε τις επόμενες κινήσεις. Μπορεί να έχουμε και αύριο ανακοινώσεις, μπορεί και όχι».

Σε ερώτηση για το αν θα έχει λόγο ο προπονητής στις μετεγγραφές: «Να αφήσουμε την μέρα για τον προπονητή. Με αυτά που είπα, καθορίζεται η σχέση μας».

Χένινγκ Μπεργκ:

Για τις προπονητικές εγκαταστάσεις: «Είναι σημαντικές οι ανέσεις που έχουν οι παίκτες. Όλα είναι λειτουργικά αυτή τη στιγμή στην ομάδα και γι αυτό είμαι χαρούμενος. Ανεξάρτητα από την μη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Τα γήπεδα στο Ηλίας Πούλλος είναι πολύ καλή κατάσταση. Σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα όταν γίνουν τα βελτιωτικά έργα».

Για το γήπεδο που προτιμά να αγωνίζεται η ομάδα: «Προτιμώ να αγωνίζεται η ομάδα μου σε ποδοσφαιρικό γήπεδο που βρίσκεται κοντά ο κόσμος από τους παίκτες. Αυτό είναι καλύτερο και για τον κόσμο».

Για το αν γνωρίζει το εκτόπισμα και τους διαχρονικούς στόχους της Ομόνοιας: «Μου έχουν πει ότι η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Η πίεση είναι κάτι φυσιολογικό για μένα και μου αρέσει να υπάρχει. Είναι αδιάφορο να δουλεύεις χωρίς αυτήν. Δουλειά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω ότι το τελευταίο πρωτάθλημα ήρθε το 2010 και οι τελευταίοι τίτλοι τα κύπελλα με τον κ.Λάρκου ως προπονητή».

Για το αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έχει επηρεάσει: «Εύχομαι να έχω επηρεαστεί! Έχω καλές εμπειρίες με προπονητές όπως οι Κένι Νταγκλίς και Γκρέιαμ Σούνες. Προσαρμόζομαι με τις συνθήκες που βρίσκω σε κάθε ομάδα. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ στην ομάδα».

Για το σύστημα που του αρέσει: «Μου αρέσει το σύστημα που κερδίζει! Εξαρτάται και από τους παίκτες που έχεις στην διάθεσή σου. Προτιμώ να μιλώ περισσότερο για την φιλοσοφία, παρά για το σύστημα. Για το πως να δημιουργούμε ευκαιρίες και πως αμυνόμαστε. Έχω πολλές εναλλαχτικές επιλογές συστημάτων, ανάλογα με τα δυνατά μας σημεία. Είμαι αισιόδοξος για την επιλογή του βοηθού προπονητή».

Για τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών:«Εμείς θα παίζουμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξελίξουμε τους παίχτες που είναι στην ακαδημία. Όποιος αξίζει θα παίζει».

Νίκος Χαραλαμπίδης: «Όλες οι κινήσεις μας γίνονται για να επιστρέψει ο κόσμος. Σίγουρα δεν έχουμε το μαγικό ραβδί. Έχουμε δει τα λάθη του παρελθόντος ώστε να μην επαναληφθούν. Η Ομόνοια θα επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Χένινγκ Μπεργκ:

Για τον κόσμο: «Εύχομαι με την δουλειά μου να επιστρέψει ο κόσμος. Θέλω να τον δω να επιστρέφει. Η παρουσία του αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχουμε. Όταν δείξουμε αφοσίωση θα επιστρέψει ο κόσμος».

Για το αν γνωρίζει τις αντίπαλες ομάδες στην Κύπρο: «Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια των ανταγωνιστών μας. Γνωρίζω αρκετά και μιλώ με τους Λάρκου και Ταραπουλούζη που με βοηθάνε να μαθαίνω περισσότερα».

Για το αν γνωρίζει τους παίκτες της ομάδας: «Έχω παρακολουθήσει περσινά παιχνίδια, όμως δεν θα συζητήσω για αυτά καθώς είμαι προπονητής για τη νέα χρονιά. Αναζητάμε παίκτες που θα βελτιώσουν την ομάδα και οι οποίοι να είναι μέσα στα οικονομικά μας πλαίσια».

Για τη δουλειά του: «Θέλω η ομάδα να αποδίδει καλά. Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες να μπορούν να βελτιωθούν και να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Με καλή απόδοση στο γήπεδο αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχουμε. Στόχος μας είναι να εξελισσόμαστε καθημερινά και αν το κάνουμε αυτό θα έρθουν τα αποτελέσματα. Σκοπός μου είναι πως θα πετύχω την καλύτερη δυνατή δουλειά ώστε να βελτιωθεί η ομάδα. Είναι σημαντικό πως θα δουλεύει η ομάδα καθημερινά».

Για την φιλοσοφία του: «Στόχος είναι η δημιουργία μιας πετυχημένης ομάδας με πνεύμα νικητή. Θέλουμε η ομάδα μας να επιτείθεται με «συνδυαστικό» ποδοσφαίρο, να έχει δημιουργία ευκαιριών και να κυριαρχεί στο γήπεδο. Μόνο έτσι θα πετύχουμε το στόχο μας».

Γιατί επέλεξε την Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή αθλητική ευκαιρία. Υπάρχει πλάνο και οι άνθρωποι της ξέρουν πως να δουλέψουν στην ομάδα. Η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά για να επανέλθει η ομάδα εκεί που πρέπει».

Η αρχική του τοποθέτηση: «Καλημέρα! Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι θετικές οι πρώτες μου εντυπώσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Η Ομόνοια έχει φιλοδοξίες και θέλει να επιστρέψει. Θέσαμε ρεαλιστικούς στόχους για τη νέα χρονιά. Στόχος μου είναι η ομάδα να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος της και να βελτιώσω την ομάδα και τους παίχτες. Θα δω τους ποδοσφαιριστές όταν ξεκινήσει η προετοιμασία. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δουλέψω. Είναι μεγάλη ομάδα η Ομόνοια».

Αρχική τοποθέτηση Νεόφυτου Λάρκου: «Θέσαμε τρεις κύριους στόχους για τη νέα χρονιά. Ο πρώτος είναι η τετράδα, ο δεύτερος είναι η δημιουργία βάσης ή αλλιώς κορμού παικτώνέτσι ώστε να μην ψαχνουμε κάθε χρόνο βασανιστικά 8-10 παίκτες και ο τρίτος στόχος είναι να φέρουμε πίσω τον κόσμο της Ομόνοιας, Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την δημιουργία ομάδας αντάξιας των προσδοκιών του. Ο προγραμματισμός είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Από την Δευτέρα εμπλέκεται και ο νέος μας προπονητής στον προγραμματισμό. Εργαζόμαστε για να φέρουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να ανέβουμε επίπεδο».

Αρχική τοποθέτηση Νίκου Χαραλαμπίδη: «Ο νέος μας προπονητής κρίθηκε ο καταλληλότερος για να οδηγήσει την Ομόνοια στην επόμενη μέρα. Θέλαμε να βρουμε ένα προπονητή που να ταιριάζει στην φιλοσοφία της Ομόνοιας και ο Μπεργκ πληρεί όλα τα κριτήρια».

11:22 Στο χώρο κατεύθασαν οι Χένινγκ Μπεργκ, Νεόφυτος Λάρκου, Σίμος Ταραπουλούζης, Αντρέας Δημητρίου και ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Νίκος Χαραλαμπίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Θεσμού των Επιτρόπων Διοικήσεως

«Η αναφορά στις αρχές της Βενετίας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική... Θεωρείται ότι η Επίτροπος πληρεί ...»
Doros  |  19:15

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X