ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90'': Βγήκε άσπρος καπνός από τη Βουλή

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Στον καταμερισμό των προεδριών των Επιτροπών της Βουλής κατέληξε η δεύτερη σύσκεψη των αρχηγών. Με βάση όσα συμφωνήθηκαν, στον Συναγερμό και στο ΑΚΕΛ κατέληξαν πέντε επιτροπές, στο ΔΗΚΟ δύο και από μία προεδρία Επιτροπής στην ΕΔΕΚ και στη Συμμαχία Πολιτών. Επίσης, σε δύο επιτροπές, Οικονομικών και Εμπορίου, η προεδρία θα ασκηθεί εκ περιτροπής από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Άγγελο Βότση να εναλλάσσονται στις προεδρίες. Αντιπροεδρίες Επιτροπών δόθηκαν στους Οικολόγους, στο ΕΛΑΜ και στην Αλληλεγγύη.
  • Την ευχή και επιθυμία το Κυπριακό να επιλυθεί επί δικής του θητείας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στον υπουργό Εξωτερικών. Σε συνάντηση που είχε με τον Ιωάννη Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη, ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση του ιδίου με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη επίτευξης περαιτέρω συγκλίσεων το επόμενο διάστημα, που θα επιτρέψουν η διαδικασία να περάσει στο εδαφικό και την ασφάλεια.
  • Άκρως αποκαλυπτικός για τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας. Ο Τζον Όσμπορν, σε μία προσπάθεια να καταρρίψει το επιχείρημα ότι η χώρα του πρέπει να φύγει από την Ε.Ε., επειδή η ένταξη της Τουρκίας θα προκαλέσει μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης, είπε ότι δεν προβλέπει τουρκική ένταξη, τουλάχιστον όσο ζει. Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα γίνει ποτέ πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησε «Όχι, δεν πρόκειται».
  • Το πράσινο φως για εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αναμένεται να ανάψει το Euroworking Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το Βερολίνο έχει τοποθετηθεί θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μετά την έγκριση από το Euroworking Group, θα αναμένεται η έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών, ενώ η τελική έγκριση θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές, η δόση των 7,5 δισ. θα βρίσκεται στα ελληνικά ταμεία νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.
  • Αντίστροφα μετρά το ρολόι για την ποδοσφαιρική Ευρώπη, η οποία από αύριο το βράδυ μέχρι και τις 10 Ιουλίου θα κινείται στους ρυθμούς της στρογγυλής «θεάς». Την αυλαία του Euro 2016 θα ανοίξει η διοργανώτρια χώρα Γαλλία, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία. Στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός θα διεξαχθούν 51 παιχνίδια, με τη συμμετοχή 24 εθνικών ομάδων.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Εκπομπές: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES