ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ story: Βγήκαν από τις ράγες… οι δαπάνες του ΓεΣΥ

Για το 2021 οι κρατικές δαπάνες υγείας θα φτάσουν το 1,8 δισ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί αυτή τη φορά κατά 474 εκατ.

Επιμέλεια: Έλενα Αποστόλου Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Ξεφεύγουν τα οικονομικά του ΓΕΣΥ, από τη μη εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, καθώς οι δαπάνες του αυξάνονται ξεπερνώντας τους αρχικούς σχεδιασμούς, σύμφωνα με την Οικονομική Καθημερινή και τον Παναγιώτη Ρουγκάλα.

Οι δαπάνες της υγείας για το 2021 θα αυξηθούν πέραν των 474,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις δαπάνες της υγείας του 2020, ποσό που «φορτώνει» επικίνδυνα τα δημόσια οικονομικά.

Πώς προκύπτει όμως αυτό το νούμερο, που εντείνει τις κυβερνητικές ανησυχίες; Τα οικονομικά του ΓεΣΥ και συγκεκριμένα οι δαπάνες υγείας αναμένεται να κινηθούν στο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021. Αυτό προκύπτει από τις αυξημένες προβλεπόμενες δαπάνες υγείας του ΟΑΥ κατά 400,9 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι η ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας στο ΓεΣΥ ισχύει για όλο το έτος (η ενδονοσοκομειακή φροντίδα ξεκίνησε τον Ιούνιο 2020). Την ίδια ώρα, οι δαπάνες του Υπουργείου Υγείας βάσει του προϋπολογισμού του για το 2021, εξαιρουμένης της συνεισφοράς του ως τρίτου μέρους στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, έχουν αύξηση της τάξης των 73,5 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με αυτόν του 2020.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X