ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουντιάλ 2018: Αυτά είναι τα ποσά που κερδίζουν οι συμμετέχοντες (βίντεο)

Οι 32 ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, δεν αγωνίζονται μόνο για αυτό, αφού η FIFA μοιράζει μεγάλα χρηματικά ποσά στους συμμετέχοντες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Η συμμετοχή στο Μουντιάλ και η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή … η επιτυχία γίνεται ακόμη πιο γλυκιά με τα ποσά που τη συνοδεύουν.

Το 2014, ήταν -μέχρι τώρα- η χρονιά που δόθηκαν, από τη FIFA τα περισσότερα χρήματα, με το ποσό να φτάνει τα564 εκατομμύρια δολάρια.
Φέτος δημιουργούνται νέα όρια, με το ποσό να εκτοξεύεται στα 791.000.000 εκατομμύρια δολάρια, ποσό 40% μεγαλύτερο από εκείνο του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τα 791εκατ., δολάρια θα μοιραστούν και στις 32 εθνικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Μουντιάλ, καθώς και στις ομάδες στις οποίες ανήκουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της κάθε χώρας.

210 περίπου εκατ., δολάρια δόθηκαν αναλόγως συμμετοχών των ποδοσφαιριστών στους συλλόγους τους οποίους ανήκουν βάσει το προγράμματος προστασίας των ομάδων.

Επιπλέον, υπάρχει και το ποσό των 134εκατ. δολαρίων που μένει, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για να καλύψει τις ανάγκες των παικτών που μπορεί να τραυματιστούν στην διάρκεια της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως: απλή συμμετοχή στο Μουντιάλ ισούται με 8 εκατ., δολάρια και επιπρόσθετα 1,5 εκατ., σε κάθε ομοσπονδία για τα έξοδα προετοιμασίας και μετάβασης στη Ρωσία.

Στο ταμείο της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας θα μπουν 38 εκατ. δολάρια, η χαμένη του μεγάλου τελικού θα εισπράξει 28 εκατ., δολάρια και η εθνική ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα καρπωθεί 24 εκατ., δολάρια.

Όσες ομάδες μπουν στις 8 κορυφαίες ομάδες του Μουντιάλ θα έχουν εξασφαλίσει από 16 εκατ. δολάρια, ενώ στους 16 το ποσό πέφτει 12 εκατ. δολάρια για την κάθε ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES