ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουντιάλ 2018: Περίεργα ρεκόρ... για τα φυσικά χαρακτηριστικά των παικτών (βίντεο)

Ποιοι ξεχωρίζουν από τις επιδόσεις τους, και ποιοι κατέχουν τα ... δικά τους ρεκόρ

Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Από τους 736 ποδοσφαιριστές που συνθέτουν τα ρόστερ των 32 εθνικών ομάδων του Μουντιάλ της Ρωσίας, κάποιοι ξεχωρίζουν από τις επιδόσεις τους, ενώ κάποιοι άλλοι κατέχουν τα δικά τους ρεκόρ ... στο ύψος, στο βάρος και στην ηλικία.

Ο βαρύτερος ποδοσφαιριστής

Η ζυγαριά έβγαλε στην κορυφή της λίστας τον Roman Torres του Παναμά, ο οποίος ζυγίζει 99 κιλά ενώ η Δανία έχει την πιο βαριά ομάδα (με σύνολο κιλών;)

Φτερό στον άνεμο…

-Ο Μεξικανός Χαβιέρ Ακίνο, ο Μαροκινός Μπουσουφά και ο Γιαπωνέζος Ινούι είναι οι τρεις πιο αδύνατοι παίκτες του Μουντιάλ καθώς ζυγίζουν μόλις 59 κιλά έκαστος. Για να δούμε πόσο θα αντέξουν στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους;

Οι ψηλοί της διοργάνωσης

-Η πιο ψηλή εθνική ομάδα των αγώνων είναι η Σερβία με... μπόι 1,86. O πιο ψηλός παίκτης του τουρνουά, πάντως, είναι ο Κροάτης τερματοφύλακας Λόβρε Κάλινιτς, ο οποίος με το 2,01 θα μπορούσε να παίξει και μπάσκετ. Τον κόσμο από ψηλά βλέπει και ο Vestegaard της Δανίας, ένα εκατοστό πιο κοντός από τον πρώτο.

Οι πιο κοντοί

-Η πιο κοντή εθνική ομάδα, είναι το Περού... Μόλις 1,77 κατά μέσο όρο.

-Ο κοντούλης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο Σακίρι της (Ελβετίας). Στέκεται στο χορτάρι, μόλις σε 165 εκατοστά. Μην νομίζετε όμως πως θα περάσει απαρατήρητος, γιατί και οι κοντοί έχουν τη χάρη τους. Αμφιβάλει κανείς; Ας κοιτάξει τον Λίο Μέσι με ύψος 1.67 .

Οι «γέροι» του Μουντιάλ

-Η εθνική ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικία είναι η Κόστα Ρίκα. Με 29,6 έτη μέσο όρο, ο Κέιλορ Νάβας και οι συμπαίκτες του είναι οι... γέροι της διοργάνωσης. Η Αίγυπτος έχει την τιμή να έχει στη σύνθεση της τον μεγαλύτερο σε ηλικία ποδοσφαιριστή. Ο τερματοφύλακας της, Εσάμ Ελ Χανταρί είναι σαρανταπεντέμιση ετών. Το απίστευτο όμως δεν είναι η ηλικία του, αλλά το ότι το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι το πρώτο στην καριέρα του!

Τα «μωρά» της διοργάνωσης

Ντάνιελ Αρτζάνι: Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο μέσος της Αυστραλίας, είναι ο νεώτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Μεγαλύτερος κατά δεκαπέντε ημέρες είναι ο Γάλλος Kylian Mbappe.

-Η πιο νέα ομάδα είναι η Νιγηρία με μέσο όρο ηλικίας τα 25,9 χρόνια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X