ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσίπρας: «Άλλη χώρα σε 5 χρόνια η Ελλάδα»

Συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+

ΚΥΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση εντός του 2016 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal +,  ενώ εκτίμησε ως επαρκή την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς «υπάρχει σαφής και νωπή λαϊκή εντολή», και πιστεύει πως σε μία πενταετία από τώρα που η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια απελευθέρωσής της, θα είναι «μία διαφορετική χώρα».

Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει έναν μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα, σημειώνει ο πρωθυπουργός. Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ό,τι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

«Όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Για το προσφυγικό, υπογραμμίζει ότι αφορά σε όλη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής, προσθέτει, πρέπει να υποστηριχθούν και, ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε πέντε χρόνια από σήμερα, το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η Ελλάδα να είναι μία διαφορετική χώρα. Μία χώρα, που οι πολίτες της θα ζούνε σε περιβάλλον αξιοκρατίας και ισονομίας, διαρκούς και βαθιάς δημοκρατίας, ένα διαρκές λίκνο της Δημοκρατίας και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Όσον αφορά στη διεθνή κατάσταση, ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι «πέρα από την οικονομική και προσφυγική κρίση, αντιμετωπίζουμε και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι «είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για αλλαγή πορείας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X