ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποτάμι: Σε αναζήτηση συμμάχων για την ανατροπή του παλαιού συστήματος

Kathimerini.gr

Σε αναζήτηση συμμάχων που θα ανατρέψουν το παλιό πολιτικό σύστημα βρίσκεται το Ποτάμι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της παράταξης, Σταύρος Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (MEGA).

Ερωτηθείς για το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι οι νέες συμμαχίες θα πρέπει να γίνουν στη βάση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

«Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια, νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα. Για εμάς αυτό που προέχει και γι΄αυτό αγωνιζόμαστε είναι η ανατροπή του παλιού συστήματος και σ’ αυτό αναζητάμε συμμάχους. Αναζητάμε συμμάχους για να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κρίση και συντηρεί την κρίση», δήλωσε.

«Είναι έτοιμοι για ένα νέο εκλογικό νόμο απ΄αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να μιλήσουμε για το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να κόψουμε τους φόρους; Να αρχίσει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Να δούμε τους τρόπους, τους συγκεκριμένους και τολμηρούς, που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σ΄αυτή τη χώρα – τη μικρή και τη μεγάλη;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, για να προσθέσει ότι:

 «Εμείς σαν Ποτάμι είμαστε έτοιμοι και ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θα θέλαμε να είχε συμμετάσχει σ΄αυτή την κουβέντα και ο Αλέξης Τσίπρας».

«Έχουμε μια κακή κυβέρνηση, αλλά δεν πρέπει να έχουμε εκλογές» είπε ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος σε ενδεχόμενο εκλογών: «πρέπει ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Με τη συμμετοχή και της ΝΔ. Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση