ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υγρός τάφος για 42 ανθρώπους, ανάμεσά τους 17 παιδιά το Αιγαίο

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 34 σοροί, εκ των οποίων οι 11 ανήκουν σε παιδιά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε 42 νεκρούς, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ανέρχεται ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Αιγαίο, κι ενώ ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοούμενων.

Η μεγαλύτερη τραγωδία έλαβε χώρα ανοιχτά της Καλολίμνου, όπου στις 6:00 το πρωί βυθίστηκε ιστιοφόρο όπου επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 34 σοροί, εκ των οποίων οι 11 ανήκουν σε παιδιά.

Οι έρευνες για τυχόν διασωθέντες συνεχίζονται, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοιάριο.

Από το ναυάγιο διασώθηκαν 26 άτομα, όλοι ενήλικες. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο.

Ακόμα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, στις 2:00 τα ξημερώματα, ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Έξι από τα θύματα είναι παιδιά, ενώ οι υπόλοιπες δύο σοροί ανήκουν σε γυναίκες.

Ευτυχώς στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι δεν φαίνεται να υπάρχουν αγνοούμενοι, καθώς 40 από τους 49 επιβαίνοντες κατάφεραν να αποβιβαστούν στην ξηρά, ενώ το Λιμενικό κατόρθωσε να διασώσει ένα μικρό κοριτσάκι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση