ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η Ελλάδα

Το κεντρικό συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

ΑΜΠΕ

«Παραλύει» σήμερα η Ελλάδα, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το κεντρικό συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Για την εξυπηρέτηση όσων λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις, ο ηλεκτρικός και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ και τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και τα ταξί. Απεργία διαρκείας ξεκινούν αύριο και οι ιδιοκτήτες φορτηγών (Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος), ενώ σε νέα 48ωρη απεργία (από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου) προχωρούν οι ναυτεργάτες, που σημαίνει ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, δηλαδή των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, φυσικοθεραπευτών, κτηνιάτρων, μηχανικών, χημικών, φοροτεχνικών κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν να διακόψουν τον διάλογο με την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι για τη μη προσκόμιση από πλευράς υπουργείου Εργασίας ποσοτικοποιημένων στοιχείων σχετικά με τη βιωσιμότητα του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος. Σε νέα συνάντηση που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδος θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Και τα πρατήρια καυσίμων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Στη γενική απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί των μονάδων του ΠΕΔΥ και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό σε νοσοκομεία, προνοιακές δομές, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Επίσης, θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι), η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση