ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eιδομένη: Εκατοντάδες μετανάστες πέρασαν στα Σκόπια

Οι μετανάστες πέρασαν στο χωριό Μόνι

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν περάσει μέχρι στιγμής σε Σκοπιανό έδαφος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γείτονος που επικαλούνται αστυνομικές πηγές. Οι μετανάστες πέρασαν στο χωριό Μόνι, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Χαμηλό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, είναι μέρος μίας μεγάλης ομάδας η οποία έφυγε το πρωί από τον καταυλισμό της Ειδομένης, αναζητώντας άλλο σημείο για να εισέλθούν στην ΠΓΔΜ, στο οποίο δεν έχει τοποθετηθεί φράχτης.

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν σπεύσει στο χωριό Μόνι για να μην επιτρέψουν στους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.

«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό. Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό, απαντώντας σε ιταλικά δημοσιεύματα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση