ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσίπρας: Να τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία

Το προσφυγικό, πρόκληση που μας υπερβαίνει τονίζει ο πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της προσφυγικής κρίσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι λαοί μας ξέρουν από προσφυγιά, έχουν αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανθρωπισμού για να αντιμετωπίσουν μία πρόκληση που μας υπερβαίνει» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανακωχή στη Συρία θα τηρηθεί για να σταματήσει η ροή ανθρώπων που διώκονται, κατατρέχονται και ψάχνουν για καλύτερη ζωή στη Δύση.

«Σε κάθε περίπτωση, οι χώρες και οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές άξιες. Σε αυτή την προσπάθεια, οι χώρες μας θα είναι σύμμαχοι» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Αιχμές για τη στάση της Αθήνας άφησε στο μεταξύ τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, με αφορμή την είσοδο περίπου 1.000 μεταναστών στο έδαφος της γείτονος. Σημειώνεται ότι από χθες υπήρχαν πληροφορίες ότι η σκοπιανή κυβέρνηση θα αναγάγει το θέμα σε μείζον διπλωματικό ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X