ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανός Υπουργός πίσω από το έγγραφο της Ειδομένης;

Οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες καθώς αναζητείται ο συγγραφέας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα χαρτί που κυκλοφόρησε κατά χιλιάδες ανάμεσα στους πρόσφυγες της Ειδομένης, στάθηκε η αιτία για τις εικόνες που κατέγραψαν τα ΜΜΕ με τους ανθρώπους να προσπαθούν μέσα από έναν χείμαρρο, να περάσουν στα Σκόπια.


Στο χαρτί αναγραφόταν μεταξύ άλλων, πως αν παραμείνουν στην Ειδομένη οι Ελληνικές αρχές θα τους γυρίσουν στην Τουρκία και πως αν καταφέρουν να περάσουν στα Σκόπια από εκεί είναι ανοιχτός ο δρόμος για τη Γερμανία.


Οι αρχές αναζητούν τον συγγραφέα, με τις τελευταίες πληροφορίες να φέρνουν το όνομα του Νόρμπερτ Μπλούμ ως ιθύνων νου πίσω από την ιδέα. Ο κ. Μπλουμ υπήρξε Υπουργός κατά τη περίοδο Χέλμουτ Κόλ, και είχε φτάσει προ ημερών στην Ειδομένη για να δει από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες.


Αυτό που κίνησε τις υποψίες και «έδειξε» προς τον Νόρμπερτ Μπλούμ ήταν η υπογραφή στο τέλος της σελίδας, «Kommando Norbert Blüm», με γερμανικές όμως πηγές να αποκλείουν το ενδεχόμενο του πράγματι συγγραφές της επιστολής να είναι ο πρώην Υπουργός.


«Τα φυλλάδια λένε ότι αν μπορέσουμε να περάσουμε το ποτάμι και μπούμε στην πΓΔΜ, μπορούμε στη συνέχεια να πάμε στη Γερμανία. Είπαν ότι η πΓΔΜ ήταν στα 500 μέτρα από την άλλη πλευρά του ποταμού. Είχαν υπογραφεί από έναν Γερμανό πολιτικό», ανέφεραν πάντως πρόσφυγες που μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X