ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης»

Η επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην Ειδομένη, τα σχόλια για τους υπαλλήλους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Την απουσία του κεντρικού κράτους στην Ειδομένη κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται εκτάκτως την περιοχή για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί με τους 15.000 τουλάχιστον πρόσφυγες. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Ειδομένη βρήκε μόνο έναν κρατικό υπάλληλο. 

«Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης, πρέπει να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο άμεσης εκκένωσης σε άλλες δομές... Είναι άθλιες οι συνθήκες που επικρατούν, το κεντρικό κράτος είναι απών» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης, που συνοδεύεται από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, ενημερώθηκε για την κατάσταση από ανθρώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το δημαρχείο Πολυκάστρου και το νοσοκομείου του Κιλκίς.

Για ανερμάτιστη πολιτική στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χαζηδάκης.
«Η κυβέρνηση ερμηνεύει τις εξελίξεις από μια ιδεοληπτική σκοπιά, όντας δέσμια δογματισμών, και δεν έχει επαρκή τεχνογνωσία. Γι’ αυτό συμπεριφέρεται σαν εκκρεμές, χωρίς έρμα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι, έκανε νωρίτερα λόγο μέσω του σταθμού μας ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X