ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ειδομένη: Ανοιξε η σιδηρογραμική γραμμή αλλά δεν γίνονται δρομολόγια

Αν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ολοκληρωθούν θα ξεκινήσουν την Τρίτη

Kathimerini.gr

Το πρώτο βήμα για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης έγινε το πρωί της Δευτέρας, αλλά ακόμη χρειάζεται δουλειά για να ξεκινήσει η διέλευση των τρένων.

Μετά απο τέσσερις βδομάδες κατάληψης από πρόσφυγες, το πρωί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ.

Οι πρόσφυγες υπάκουσαν και η  επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αλλά πλέον θα πρέπει να απομακρυνθούν και οι σκηνές που είναι κατά μήκος της σιδηροδοιμικής γραμμής στο δεξί και στο αριστερό άκρο, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθεί η γραμμή για να διαπιστωθεί αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να επιτραπεί η διέλευση των τρένων.

Έτσι τα τρία τρένα που έφυγαν το πρωί αναχώρησαν από τη στάση του Προμαχώνα και αν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ολοκληρωθούν σήμερα αύριο, Τρίτη, θα ανοίξει η σιδηρογραμική γραμμή της Ειδομένης.

Υπενθυμίζεται πως η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη παραμένει κλειστή για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με αποτέλεσμα το εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο να δοκιμάζονται και η Ελλάδα να πληρώνει ρήτρες για ακινητοποιημένα στο εσωτερικό βαγόνια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση