ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντάισελμπλουμ: Eurogroup την επόμενη ή τη μεθεπόμενη βδομάδα

Κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς η Ελλάδα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα «το αργότερο» μπορεί να συγκληθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν [το Eurogroup] θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί», είπε από το Παρίσι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως οι θεσμοί βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

Σημείωσε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν επίσης ζητήματα που αφορούν το ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαπέν σημείωσε πως η Γαλλία μπορεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Η δήλωση Ντάισελμπλουμ έρχεται στον απόηχο της έκκλησης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για συνεδρίαση της ευρω-ομάδας μέσα στις επόμενες μέρες, κι όχι μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μετά το μήνυμα Τουσκ υπήρξε νέα συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των δανειστών και ελλήνων διαπραγματευτών, όπου τέθηκε το ακανθώδες θέμα των εφεδρικών μέτρων που οι θεσμοί ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Μνημονίου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X