ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες λέει ο εκ. πρόεδρος της MIG

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, κατέθεσε στην εισαγγελία Αθηνών ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τα αδικήματα της απόπειρας δωροληψίας, εμπορίας επιρροής, της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας εκβίασης.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου MIG κατήγγειλε ότι η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται όχι μόνο κατά της κ. Θάνου, αλλά και κατά μίας φίλης της επιχειρηματία, καθώς και κατά άλλων προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονται.

Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, και στη συνεχεία του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη» κάτι που δεν έπραξε.

Οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG Ευθυμίου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και του ελέγχου της κ. Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην υπόθεσή του που η κ. Τσατάνη χειριζόταν. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG κκ. Μπουλούτα και Φόρου», τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

«Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της» τόνισε ο επικεφαλής της MIG, o oποίος άφησε ερωτήματα για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει σιωπηλή σχετικά με το γεγονός ότι η Κύπρος διεκδικεί, το εξωφρενικό όπως είπε, ποσό των 4 δισεκ. ευρώ για την υπόθεση της Λαϊκής.

Ο κ. Bγενόπουλος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς ο ίδιος σέβεται το τεκμήριο αθωότητας, παρότι δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ