ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έλληνας ΥΠΕΞ : Αναγκαία η συνεργασία ΝΑΤΟ – ΕΕ

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι σεβαστή η θεσμική ακεραιότητα

ΚΥΠΕ

Στο διακριτό ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της, μεταξύ τους, συνεργασίας χωρίς αποκλεισμούς  οποιουδήποτε κράτους μέλους εκάστου των δύο Οργανισμών, επεσήμανε στην παρέμβασή του στις συνεδριάσεις της δεύτερης μέρας της Εαρινής Συνόδου των ΥΠΕΞ χωρών – μελών του ΝΑΤΟ που είχαν ως θέμα τις σχέσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι σεβαστή η θεσμική ακεραιότητα και η αυτονομία διαδικασίας λήψεως αποφάσεων εκάστου Οργανισμού. Υπογράμμισε παράλληλα ότι είναι απολύτως επιθυμητή και αποδεκτή  η επίτευξη πρόσβασης για τα συμμαχικά κράτη μη μέλη της ΕΕ σε δράσεις και δυνατότητες της Ένωσης  υπό την προϋπόθεση ότι αυτό συμβαίνει και αντίστροφα, δηλαδή και τα κράτη μέλη της ΕΕ, που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, απολαμβάνουν της ίδιας μεταχείρισης.

Στη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των εταίρων που συνεισφέρουν στη Νατοϊκή αποστολή RSM στη χώρα, συμμετείχε και ο Υπουργός  Εξωτερικών της  ενδιαφερόμενης χώρας ο οποίος ενημέρωσε για τις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης να επιτευχθεί ειρήνη και εθνική συμφιλίωση και να προωθηθούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Ανώτεροι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ ενημέρωσε τους εταίρους για την  κατάσταση που επικρατεί στον τομέα ασφάλειας της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X