ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκενώνεται ο καταυλισμός της Ειδομένης (upd)

Αναχώρησαν τα πρώτα πούλμαν με πρόσφυγες

Kathimerini.gr

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης που άρχισε περίπου στις έξι και μισή το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 340 άτομα με έξι λεωφορεία με προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, πέντε λεωφορεία πήγαν σε πρώην βιομηχανικό εργοστάσιο στη Σίνδο και ένα στο Δερβένι. Σε αυτά επέβαιναν Σύροι και Κούρδοι.

Μιλώντας στο «Mega» Ελλάδος ο εκπρόσωπος για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να εκκενωθεί η Ειδομένη. Πρόσθεσε πως την τελευταία εβδομάδα μετακινήθηκαν 2.500 άτομα από την Ειδομένη προς κέντρα φιλοξενίας και χθες μερικές εκατοντάδες.

Στην επιχείρηση μετεγκατάστασης από την Ειδομένη παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

Ειδικότερα, στο Κιλκίς συγκεντρώθηκαν για την επιχείρηση ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όμορους νομούς, ενώ χθες έφτασαν στην περιοχή 9 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) από την Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, στην επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών και προσφύγων από τον καταυλισμό σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Τα σχέδια για την εκκένωση εκπονήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και προβλέπουν ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, στην οποία θα πάρουν μέρος 30 διμοιρίες της ΥΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά από υπηρεσίες Ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετάει πάνω από τον καταυλισμό και μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων του Αρχηγείου, απ’ όπου θα γίνεται ο κεντρικός συντονισμός των δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X