ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σκληρό bras de fer στο Eurogroup

Αμετακίνητοι στις αρχικές θέσεις τους για το χρέος ΔΝΤ και Γερμανία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ αμετακίνητοι στις αρχικές θέσεις τους για το χρέος παραμένουν τόσο η γερμανική πλευρά όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ αυτή τη στιγμή έχουν ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση κάποιες διορθώσεις αναφορικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων αλλά και το ΕΚΑΣ και περαιτέρω παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Δυσαρέσκεια υπάρχει αναφορικά με την καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού αλλά και στη μη ύπαρξη διάταξης αναφορικά με τη νομική προστασία των μελών που θα απαρτίζουν το νέο υπέρ-ταμείο.

Παρά ταύτα πληροφορίες αναφέρουν πως το Eurogroup βρίσκεται κοντά στην έγκριση της δόσης προς τη χώρα μας, η εκταμίευση της οποίας θα γίνεται σε μηνιαία βάση με διάρκεια μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως Γερμανία και ΔΝΤ εμμένουν στις αρχικές τοποθετήσεις τους, με ένα σκληρό bras de fer να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οι ίδιες πληροφορίες τέλος κάνουν λόγο για κείμενο στο οποίο υπάρχει αναφορά στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους σε τρεις φάσεις, με τα σημαντικά μέτρα να μετατίθενται για μετά το 2018.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση