ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη

Εχτές απομακρύνθηκαν δίχως αντιδράσεις ή άλλα απρόοπτα 2.031 μετανάστες

Newsroom Κ, Αθήνα

Συνεχίζεται, από το πρωί, και για δεύτερη μέρα, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης.

Χθες, πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, απομακρύνθηκαν από την περιοχή δίχως αντιδράσεις ή άλλα απρόοπτα 2.031 μετανάστες με 42 λεωφορεία με προορισμό κέντρα φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά των αλλοδαπών με τουριστικά λεωφορεία ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας από τον επονομαζόμενο «τομέα Γ» του καταυλισμού, όπου είχαν στήσει αντίσκηνα Σύροι και Κούρδοι πρόσφυγες. Σύμφωνα με το αρμόδιο συντονιστικό κέντρο, οι περισσότεροι από τους 2.031 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν με ιδιωτικά λεωφορεία σε τέσσερις νέους χώρους φιλοξενίας (χωρητικότητας περίπου 4.000 ατόμων) σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νομού Θεσσαλονίκης: τις αποθήκες «Φεσσά» στο Ωραιόκαστρο, τον Βιολογικό Καθαρισμό και τον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλή» στη Σίνδο καθώς και το αγρόκτημα «Αλεξιάδη» στο Δερβένι (Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, ένα λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, ενώ δύο πούλμαν με αλλοδαπούς από τη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κατευθύνθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στην Πέτρα Ολύμπου.

Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Αναμένεται δε να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι να αδειάσει πλήρως η Ειδομένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X