ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Ενέργεια, εμπόριο και μεταφορές στην ατζέντα Πούτιν

Το Σάββατο ο Ρώσος Πρόεδρος θα μεταβεί και στο Άγιον Όρος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έχοντας στην ατζέντα του ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο και τις μεταφορές.

Ο ρώσος πρόεδρος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες. Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Πούτιν θα συναντηθεί στις 16:30 με τον έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία, περίπου στις 17:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την επίσκεψη αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, όπως η συμφωνία μεταξύ των ΕΛΠΕ και της Rosneft για παροχή πετρελαίου, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Επί τάπητος αναμένεται επίσης να τεθεί η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην αποκρατικοποίηση ελληνικών μεταφορικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί θα διατεθούν για την προστασία του ρώσου προέδρου, η άφιξη του οποίου αναμένεται περίπου στις 15:30 το μεσημέρι. Θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο Κατεχάκη και την περιοχή γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μάξιμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μαξίμου, η ατζέντα των συνομιλιών θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

Θα υπάρξει επίσης συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Αύριο Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα.

Στο Άγιον Όρος θα βρίσκονται και ο πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, όπου θα τελεστούν, παρουσία και του κ. Πούτιν, οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 1.000 ετών λειτουργίας του εκεί ρωσικού μοναστηριού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση