ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας

Έντονο το ενδιαφέρον του Πούτιν για επενδύσεις στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Η σημερινή επίσκεψη είναι το επιστέγασμα μίας σειράς επαφών και συναντήσεων το τελευταίο έτος, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας", ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο. Πρόσθεσε επίσης, ότι η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν πραγματοποιείται σε μία πολύ σημαντική συγκυρία για τη χώρα μας καθώς μετά τη συμφωνία με την ΕΕ, η Ελλάδα εγκαταλείπει πλέον την αβεβαιότητα. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή τη συνεργασία των δύο χωρών ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις που ανοίγονται πλέον σε υποδομές, λιμάνια, στη μεταλλευτική βιομηχανία και τον τουρισμό.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του, αφού εξέφρασε πρώτα την ευγνωμοσύνη του για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του λαού, επεσήμανε ότι οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν με προοδευτική τάση.

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας.

Τόνισε ότι οι επενδύσεις της Ρωσίας στην Ελλάδα αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη σε σειρά τομέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση