ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουρουμπλής: Ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος

«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα έρθει στη Βουλή ο νέος εκλογικής νόμος»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ήδη έτοιμο έχει τον εκλογικό νόμο η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε το Σάββατο ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον απόηχο των νέων δημοσκοπήσεων που δείχνουν σημαντικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
«Η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα έρθει στη Βουλή ο νέος εκλογικής νόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά την Κυριακή στο Mega ο υπουργός. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι «δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα στην παρούσα συγκυρία», ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι θα εισηγηθεί στην Πολιτική Γραμματεία να κατατεθεί πρώιμα ο εκλογικός νόμος. «Είμαι πάντοτε της αρχής ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι μακριά από το σημείο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογών» παρατήρησε

«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα ''άδειασμα'' από τον πρόεδρο της Βουλής. Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι ‘‘άδειασμα’’, διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η Πολιτική Γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας». «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί» σχολίασε.

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών. «Ενδεχομένως, όμως, να υπάρξει ένα ποσοστό που εκεί η κοινωνία να καταγράψει τη βούλησή της ότι πάνω από αυτό το ποσοστό, ένα κόμμα πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα και μπορεί να δώσει η κοινωνία το μπόνους αυτό» ανέφερε ακόμα ο υπουργός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X