ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις νεκροί και πάνω από 300 διασωθέντες πρόσφυγες στην Κρήτη (upd)

Γίνεται λόγος για μισοβυθισμένο πλοίο με 600 άτομα, πολλά εκ των οποίων γυναικόπαιδα

Kathimerini.gr

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες είναι ο έως τώρα απολογισμός από τον ναυάγιο ξύλινου σκάφους όπου επέβαιναν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά της Κρήτης.

Το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρεται σε αριθμό αγνοούμενων, αλλά σημειώνει πως οι έρευνες συνεχίζονται. Άγνωστες παραμένουν και οι ηλικίες των θυμάτων.

Υπάρχουν πάντως ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για 700 επιβαίνοντες πάνω στο σκάφος μήκους 25 μέτρων, που βρέθηκε σε κίνδυνο 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, σε περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τουλάχιστον 250 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι οι συνολικοί επιβάτες του ξύλίνου σκάφους που βρέθηκε σε κίνδυνο, είναι περίπου 600. 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, καθώς και σκάφη του λιμενικού σώματος. Τις έρευνες συνδράμουν ένα αεροσκάφος του Λιμενικού και ένα super puma της πολεμικής αεροπορίας. Στη στεριά υπάρχει αρκετή κινητοποίηση για την υποδοχή των μεταναστών.

Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ανφέρουν ότι είναι το τρίτο περιστατικό τα τελευταία 24ωρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ