ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινάει επίσημα η επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα

Υπογραφή διμερών σχέσεων και συμμετοχή σε επιχειρηματικά φόρουμ στο πρόγραμμα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ξεκινάει σήμερα το επίσημο μέρος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, που περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, υπογραφή διμερών συμφωνιών και συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λ.Δ. της Κίνας Ζανγκ Ντετζιάνγκ και τον πρωθυπουργό της Λ.Δ. της Κίνας Λι Κεκιάνγκ, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ξι Γινπίνγκ.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σαγκάη, όπου θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba και τον πρόεδρο της COSCO. Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, θα επισκεφθεί το Μουσείο της Σαγκάης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες.

Εκτός από την πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται επίσης από περίπου 40 Έλληνες επιχειρηματίες.

Την Κυριακή, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το περίφημο Σινικό Τείχος και συναντήθηκε με τον Wang Jianlin, πρόεδρο του χρηματο-οικονομικού κολοσσού της Κίνας Wanda Group, που δραστηριοποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων Πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση